akasha

"Nem élég csak beszélgetni a repülésről, ki is kell azt próbálni." :) 

1.) A gravitáció nem eleme a teremtésnek.

2.) Az első tiszta - sattva - állapotban sem létezik még a gravitáció.

3.) Az első lépések és próbálkozások mindig picik.

AKASHA PROJECT...

AKASHA.

TÉR.

Ami minden információt magában hordoz az IDŐ kezdete óta -  és természetesen azelőttről is. Amiből minden áll, felépül és ami által minden működik. 
Egy teljes információs bázis. 

 

...első lépés piciben. :-) 

A kész épületnek alkalmazkodnia kell az emberekhez - amíg épül, fordítva!

 

 

 

Nagy üveg, vagy pici gyémánt?

Így készítettünk egy pici Mennyországot - laikusként:

Miért mennyország?

A Vastu tudománya a teremtés koncepciójára épül. A Teremtést követően először volt a tiszta állapot, ami a sattva állapot, melyből aztán lett a raja állapot és csak abból alakult ki a tamas állapot, ami az anyag is. A rend, ami a tiszta állapotban kialakult, mozgás által került raja, majd tamas állapotba, ahol a tamas már nem az álló állapotot képviseli, mert nagyon gyorsan forog. Az ilyen forgó, öntudatra ébredt részecskék alakítják rengetegen együtt az atomot, melyek forgási és gravitációs/vonzó tulajdonságainak köszönhetően az anyagot hozzák létre. Kicsiben ugyanaz a menet, mint nagyban - mikro=makro. 

A teremtés által létrehozott részecske akár forog, akár áll, mindig ugyanaz az energia marad, melynek formája a kocka. 

A kocka tehát az álló tiszta állapotra utal, míg egy gömb a gyors mozgásra mutat. A kettő közt a 8-szög, vagyis egy rombikuboktaéder a nyers átmenet. Már csak azért is, mert finom szinten 8 az Univerzum ritmusa (vastu), míg anyagi szinten a ritmusa 9 (vaastu).

Aki a Rubik-kockát, illetve a Rubik-kígyót piszkálta már, ezekkel az energiákkal játszott. :-) 

Amikor egy tiszta teret szeretnénk létrehozni az anyagban, követnünk kell azt a rendet, ami az első részecskét élteti, alkotja. Ismernünk kell azt a folyamatot, ami abból a tiszta energia-részecskéből, ami kezdetben létrejött, olyan körülményeket alkotott, amiket mi tapasztalunk. Bármilyen érzés, bármilyen gondolat, bármilyen tárgy, bármilyen anyag, bármilyen információ, abból a mindent magában foglaló részecskéből keletkezett, ami amúgy üres és csak fénylik, hangzik és rezeg. 

Ahhoz, hogy tudjuk, miből lesz a tyúk, ismernünk kell a tojást és a menetet a tyúk formájáig. Míg a tojásból tyúk lesz, biztosan kell egy dolog, ami már meg is vizsgálható: az idő. Az időn át történik minden folyamat, ami a tyúkig vezet. Az idő az, ami létrehozza a tyúkot. Az idő egy rezgés és térre van szüksége, hogy létezhessen. Az idő tehát változás, haladás, élet. Az idő teremt, fenntart és pusztít, de egyszerre csak egyet tesz e három tulajdonsága közül. Az időnek van tehát szakasza, ahol épít, ahol fenntart és ahol pusztít. Ha az idő egyenlő a térrel, akkor a szakaszokat ki lehet számolni, hogy mekkorák a méretei. Amikor létrejön valami, megszületik, akkor van az abszolút ideje, a kezdet ideje. Onnantól az az idő hullámzik teremtő, fenntartó és pusztító minőségeivel. Létrejön az Univerzum, él, elpusztul... Megszületünk, élünk, meghalunk... Feljön a Nap, süt, majd lemegy... Levegőt veszünk, benntartjuk és kifújjuk... Eszünk, emésztünk, elégetünk... Sejtjeink hasonlóan tesznek, míg az atomok és a kisebb részecskék is...

Az időnek a kulcsa a ritmus.

Amikor valami létrejön, ritmusosan teszi köreit az időben, legyen az a saját ideje, vagy a körülmények ideje, melyekkel kapcsolatba kerül létezése során. 

A reakció mindig úgymond véletlenszerű és a dolgok úgy történnek, ahogy a végtelen idők tánca találkozik - kiszámíthatatlanul és véletlenszerűen, mint a sors. 

Azért jött létre ez a tudomány, hogy megérthető, kiszámítható és felhasználható legyen az az ismeretlen háttérhatalom, amit időnek és térnek neveznek. Így tekintve a sorsot tényleg lehet már kovácsolni, ami miatt a vastu tudománya által épített objektumokra a "sorsjavító" jellemzőt pecsételték. 

Véletlenek nincsenek, vagy ha mégis, szedjünk szét darabjaira egy svájci órát, tegyük egy zacskóba és rázzuk addig, míg össze nem rakódik - véletlenül. :-) 

A 8 elem, a rezgések és a ritmusok ismeretében már nem kell rázni a zacskót és várni, mert bár néha nem egyszerűen, de nagyon pontosan össze lehet tenni. 

Az épület is hasonló egy órához és egyiknél sem mindegy, hogyan lett tervezve és kivitelezve. Az épület a térrel alakítja az időt, míg az óra szerkezetével. Mindkettő iránymutató a mindennapos, sőt minden pillanatra mutató tulajdonságával. Egyiket ismerik, míg a másikat nem. 


És itt jött a kis házikó a tervbe, amit egy svájci óra minőségével szerettünk volna létrehozni, mely csak a jó időket mutatja és támogatja. 

Ehhez kellett egy tér, ami minden lehető és fontos szempontból csak olyan időhullámot kreál, illetve testesít meg, ami minden kétlábúnak, négylábúnak és a Földnek éltető, a lehető leghosszabb ideig. 

Mi lenne egy ilyen hely más, ha nem a Mennyország?
A Mennyország, vagy a béke tudományos definíciója a négyzet/kocka, míg a Földünké, az emberi életé a nyolcszög/rombikuboktaéder és pokol formája a kör/golyó, az anyag. Ha pontosak vagyunk a Mennyország és a pokol nem létezik, csupán az állapot, a tudatállapot az, amit mi emberek elnevezünk. A gyors mozgás káoszt okozhat, míg az álló állapot főleg a béke állapota. 

Nevezhetjük ezt a három minőséget a szentháromságnak, mert definiálja a világunkat, mint a Szellem, a Lélek és a Test. A Szellem válik Testté a Lelken keresztül. 

A házikó tehát a Szellem erejét és minőségét képviseli és úgy lett hangolva, hogy bár mindenkinek jó, de huzamosan főleg az országnak, a falunak, Anikónak és Nekem legyen igazán jó. Egy országra, vagy községre, falura akkor érdemes hangolni, ha minél tisztább egy objektum, ami kritériumot ez az épület maximálisan teljesíti, vagyis a lehető legtisztább a rezgése által. Ezért lett Mennyország és áll a pokolban - a káoszban. :-D 

Ezt nem hagyhattam ki, de ugye pokol nincsen, csak túl sok anyag. 

Az anyaghoz tartozik viszont az érzelem is, ami a tiszta (Sattva/Szellem) állapotban még nem létezik. Mondhatjuk azt is, hogy a 8 és a 9 között egy különbség van: az érzelem (Érz-Elem). 

A házikóba tehát az érzelem nincsen benne a legfinomabb szinten, ami pedig követelmény minden templomban, vagyis tiszta (Szellemi/Isteni) térben.

Legyen bármilyen vallás, a templom elsősorban a teret képviseli, ami leginkább üres és sajátosan rezeg. Az érzelmeket egy templomban a fegyelem a csend felé tereli, ami nem zárja ki az érzelmeket, de azoktól megszabadít, ami sokszor megkönnyítő hatású, ahogy azt biztos sokan már tapasztalták. Ezért is került Jézus olyan fájdalmakkal a köztudatba, hogy senki fájdalma ne lehessen nagyobb és elengedhesse sajátjait könnyen - keresztény vallást véve. 

A Hinduizmusban és máshol is vannak iránymutató személyiségek, mint Shiva és Vishnu, akik nem is a vallást, hanem a tudományt képviselik. Avatárok lettek Krishna, Ráma és még sok élő személyiségben, viszont a finomszintű erők és hatalmak létezését akarták főleg éltetni egy sötétkoron keresztül az emberiség számára. 

Shiva a 8-as ritmus, míg Vishnu a 9-es, vagyis a páros és páratlan számok. Shiva a hang, míg Vishnu a fény. Shiva aktív, táncol, míg Vishnu nyugodt, fekszik. Shiva a Vastu, a finomszint, mely csak rezeg és Vishnu a Vaastu, a durvaszint, mely anyaggá változott. Ha Shiva az atom, akkor Vishnu az anyag.

Sok minőséget létre lehet hozni egy térrel, vagy mondhatjuk úgy is, hogy sok Istenség minőségét. A házikó terének Vishnu lett a minősége, egy 'legfelső' Istenségnek, vagyis az anyagot képviseli tisztán. 


Egy ilyen épület átlag embernek huzamos tartózkodásra nem ajánlott, mivel túl tiszta, de az, hogy Vishnu a minősége, az nyugodttá, lágyabbá teszi.

Vendégháznak és gyógyulási célra készült, nem lakni benne, de alig vártuk, hogy kipróbáljuk és meditációs életrendünk által a huzamosabb tartózkodástól sem tartottunk benne - sőt, mindketten már elvonultunk volna a csendbe kicsit, pörgős életünk volt mindkettőnknek. :-)

Tervben volt akkoriban már a lakóházunk, ezt pedig az építőknek szántuk elsősorban, hogy ne kelljen őket valahol elszállásolni - mert nem is nagyon volt arra lehetőség. 

Az ötlet egy kis lakókocsiból indult ki, ami kényelmetlen, ki tudja milyen rezgésekkel rendelkezik és többe kerül, mintha építenénk egy lakókocsi méretű kis faházat. Ráadásul a faházat úgy hangoljuk, ahogy akarjuk és szebb is, mint egy lakókocsi. 

Úgy voltunk vele, hogy max 1 hónap és kész lesz. Legyen benne 3 fekvőhely, főzéshez és tisztálkodáshoz lehetőség, kábel behúzva áramért... 

Ez az egyszerű elképzelés végül több, mint fél évig tartott padlógázon.

A galérián lett kettő szimpla és egy dupla alvóhelyiség, amiből ki sem akarunk mászni, ahova visszavágyunk bármilyen hotelből a világon, olyan kellemes, pihentető, regenerálódó alvást biztosít.

A konyha a világ egyik legkisebb teljes értékű konyhája lehet és még akkor is finomra sikerül benne az étel, ha bekötött szemmel csináljuk, vagy/és ízlésficammal.

A tisztálkodáshoz egy zacskó helyett, amibe vizet melegítünk és azzal valahogy lelocsoljuk magunkat, lett egy rendes tuskabin egy kis kilépővel - törülközni. 

Az áram nagyon pontosan, hogy semmilyen zavart ne okozzon, szépen a falakban halad pontosan úgy és ott, ahol kell, végül rendes konnektorokból adja az áramot maximális biztonságban. A galérián nincsen áram, de nem is kell. :-) 

Már ezek kivitelezése is több, mint 1 hónapot igényel, főleg, hogy a szakmai tudást meg kellett minden egyes lépéshez szereznem és inkább 'túl biztosra' mentünk, mint 'jó lesz úgy'-ra. 

Ahhoz, hogy ne legyen túl erős a tisztaságában az épület, úgy döntöttünk, hogy falakat teszünk bele, vagyis felosztjuk a helyiségeket, ami előnyös lehet a külön tevékenységek elszeparálásához, mivel a tér önmagában kicsi, vagyis könnyen összemosódhatnak az energiák, amik egymás rovására mehetnek. 

Ahhoz viszont, hogy az eredeti rezgése a térnek ne legyen meghamisítva, minden, szó szerint minden a lehető legpontosabbnak kell, hogy legyen benne. Emiatt a tolerancia 1 milliméterre maximalizálódott minden munkához. A fát nagyon gondosan kellett beszerezni és felhasználni, nehogy túl mozogjon idővel a tolerancián. Számításaink és az elvárások minimum 150 év egy ilyen épületnél fából, úgyhogy igyekeztünk..

Az illesztéseket úgy kellett végezni, hogy ne tudjon mozogni később, ami miatt sok csavart használtunk, vagyis fémet. (Na meg időhiány miatt.) A fém felhasználása külön odafigyelést igényel és ha csak egy csavar is rossz helyen van, az az egész rendszert zavarhatja, úgyhogy a vas alkatrészek is milliméter pontosan, nagy odafigyeléssel kerültek a helyükre. 

Az áram, a fém és a víz nagyon erősen vezetik az energiát, ami azt is megkövetelte, hogy a csövek és vezetékek merre és hol haladnak. Elméletben minden könnyűnek tűnt és folyton alábecsültük az időt, amire szükségünk volt. Mindezek mellett semmilyen új munkamenetet nem indítottunk rossz időben, vagyis percre pontosan mindig kiszámoltuk, hogy az új munkamenet mikor kezdődhet. Volt, hogy a lambériázás következett és még segítség is érkezett, de majdnem 3 órát kellett várni, hogy elkezdhessük. Az ilyen közbejött várakozási idők néha késői végzéseket eredményeztek, de mindenképpen megérte. Kevés szakmai hozzáértésünket a jó időkben való kezdéssel kompenzáltuk - mindig elkaptuk a szerencsét. A házikó készítette magát, mi meg csináltuk, amit kell és ahogy kell. Az idő minden szempontból az oldalunkon állt és ahhoz képest, hogy mennyire amatőrök voltunk, nagyon szépen haladtunk. 

A szerszámainkról inkább ne is beszéljünk: láncfűrész, 30 éves fúró, egy kis (mini) csavarbehajtó és csiszolópapír. Fogalmunk sem volt, milyen csavarok, vagy szögek léteznek, kellenek, semmink sem volt a kis faházhoz. Csak vágyaink és álmaink. 

Később lett egy kis körfűrész, csiszológép és miután a házikó kész lett, még egy gyalut is beszereztünk. Úgy voltunk, a gép nem gyorsabb nálunk.. Tévedtünk.

A pontosság annyira lekötött, hogy az volt a fő cél és kihívás, amire végig koncentráltunk. Több, mint 200 év jött ki a házikónak az idejét nézve, aminek meg kellett felelnie a konstrukciójának. Magas volt a léc, de tartottuk. 

Sírtunk, nevettünk, általában a kettőt együtt és vártuk, hogy vajon mi lesz benne, ha már ilyen munkát követelt. 

Minden nap 100km-ről utaztunk és csináltuk, amit kell, amit a szelleme a háznak követelt és elvárt. Lelkiismeretesen, kíváncsian és nyitottan állva a kihíváshoz minden alkalommal.

Sokszor úgy voltunk, hogy nem bírjuk, feladjuk. Főleg, mikor nem számítottunk esőre és a házikót nem takartuk le és rohanni kellett ki a telekre, hogy letakarjuk gyorsan a tetejét. Megérkezésünkkor kezdett el szakadni a havas eső, óriási széllel - éjszaka - és a tetőt kellett letakarni előbb egy nagy vastag takaróval, majd egy óriási fóliával - a friss plexi miatt. Anikó odafagyott a létrához, a bokája víz alatt a sárban, amíg én fent a tériszonyommal és az elemekkel harcoltam. Mikor végeztünk, nevettünk, mint minden malőrön, de néha soknak tűnt és otthagytuk volna. 

Mielőtt eljutottunk oda, hogy ez a kis ház épül, előtte a 2300nm-es telket szinte puszta kézzel tisztítottuk meg. A telket feltöltöttük, mert nagyon nem volt jó egy nagyon fontos szempontból: délnyugatra lejtett. Ezt a lejtést csak akkor vettük észre, mikor már megvettük és levágtuk a gazt és eltüntettük a bokrokat. Megmértük, és lejjebb volt a délnyugat, mint az északkelet, illetve lejjebb volt a dél, mint az észak. Ezek fatális adottságok, tehát félrehordtuk a felső réteg fekete termőföldet a szélekre és feltöltöttük a közepét, így a délnyugatot és a déli részt feljebb helyezve az északkelethez és az északhoz képest. Biztosítottuk, hogy nyugat is feljebb legyen, mint a kelet és északnyugat lejjebb, mint délkelet. Egy borzasztó adottságot megfordítottunk, ami sok teherautónyi földet igényelt, sok elgereblyézést, aminek a végére már akkor elfáradtunk, de ez kihagyhatatlan lépés volt, ha ott mi egészséget és meditációt akarunk képviselni, akár az eljövendő több generáción át. 
A teljes tervrajz közben elkészült a telek minden centiméteréről és kellett a kis házikó, mint felvonulási épület. 

Nem is lett lebetonozva, hátha nem marad ott, mert esetleg zavarja a terveket a telken. Annak érdekében, hogy ne zavarja a telken létesítendő rezgéseket, hasonló rezgéssel rendelkezik, mint ami a telekre lett számolva, de kerítést igényelt a tényleges elkülönítéshez. A ház helye centire pontosan lett kiszámolva, hogy zavart később se keltsen. 

A belül még nem kész házikóba egy kedvező időpontban és kedvező napon egyaránt 'költöztünk' be, mely 2018. április 18-án, Akshaya Tritiya ünnepén történt. 

Igazából addig 'homeless' voltunk és akkorra már nagyon elfáradtunk, leamortizálódtunk lelkileg és fizikailag is, úgyhogy kényszerszerűen, energetikailag beköltöztünk és aludtunk ott egyet. Meg még egyet, meg még egyet... 

 

A ház tisztaságát a struktúrája, az arányai és a mérete határozza meg főleg, míg az anyaga akkor a legkedvezőbb, ha természetes. Ezt szem előtt tartva nem is vettük igénybe a szintetikus, esetleg mérgező anyagok alkalmazását.
Több, mint 20 éve bio élelmiszerekkel foglalkozom, ami elvből sem engedné, hogy ne legyen természetes. Vízbázisúak a kötőanyagok és a festékek, azok közül is a tartósabbakat és természetesebbeket előnybe helyezve. 
A minőség az első szempont volt, az esztétika másodlagos, sőt, nem is foglalkoztunk nagyon vele. A színek is rezgések, míg a formák adódnak, csak ezeket a törvényeket követtük. Igazából egy nyers házikó pici ablakokkal, melyek nem véletlenül olyan picik és olyan színesek. Azért olyan picik, mert nem lehetett kicsivel nagyobbat kapni és azért olyan színűek, mert az égtájak színeire mutatnak, illetve azokat erősítik. A tiszta nappali fény a ház közepén, a teljes Brahmastanon keresztül áramlik felülről befelé, ami egészen sötétedésig elég a beltér megvilágításához. 

A galérián nincsenek falak, ami fent sokkal nyugodtabbá és tágasabbá teszi az érzést. 

Sokan, köztük mi is úgy gondoltuk, hogy egy ilyen pici épületben, ami még falakkal szűkítve is van, az az érzés keletkezik, hogy összenyom a tér. 

A méret egy olyan méret, ami az egész Univerzummal, illetve azok jótékony rezgéseivel együtt rezeg, ami elméletben a határtalanságra és a végtelen lehetőségek mezejére mutat. Hasonlatképp egy olyan ruhát hoznék fel, amit egy szabó mester készít és viselése nemhogy fárasztó, de üdítő hatású, kényelmes, szabad érzést kelt. Rövid naci, vagy teljes pizsama, a lényeg a testre szabott méret és az érzés is kellemesebb.

 

Egy épület elsősorban a Lélekre van szabva ezzel a tudománnyal. Ebben a házikóban viszont a test mérete is kellett, így 184 cm magasságig és 90kg-ig per személy senkinek gondja ott nem akad. Ha még az idő méretei is stimmelnek, akkor annyira üti be egy testrészét, mint én: soha. :-) 
Nekünk minden lépésre jön ki és kézre esik. Leesni nem szoktak a dolgok, de ha mégis, akkor sosincs baj. Egy kukta éppen elkészült kukoricával bénán le lett lökve a konyhapultról és talpra esett, mint egy macska. Még víz sem spriccelt ki. Kupak szokott a vízről leesni, de úgy, hogy nyílással felfelé. Kenyér esett le megkenve, nem a kencés oldalára landolt. Baleset, vagy pech ott bent se energetikai, se gondolati, se fizikai szinten még nem történt, amióta készült. 
Ami nagyon érdekes jelenség a mai napig, amikor telefonálás közben belépünk a házba, vagy onnan ki, a gondolatmenet megszakadhat és pár pillanatig keresni kell a fájlt. Ez attól van, ami a házban van: csend. A házban a csend rezeg, ami rendezettséget eredményez és érzelmi, mint gondolati szinten befolyásol. Ha kint a világban fáj, a házikóban már nemhogy nem fáj, el is lesz felejtve. 

"Ne feküdj le haraggal a szívedben." 

Itt nem is lehet! :-) 
 

Az idő a következőket okozza ebben az épületben:
- Pozitív energia bevétel 4 a 12-ből.

- Pozitív energia kiadás 3 a 10-ből.

- Yoni 1, ami a zászlóvivő és a Kelet az égtája, mint ahogy a házikó szinte hajszál pontos tájolása is (esa prache).

- Nakshatrája, vagyis a legfontosabb szempont, az 'abszolút ideje' a Shravana, aki hozzáfűzi az objektumot Vishnuhoz is.

- A Vasárnap a minősége a 7 napból.

- A jövője és karaktere az 'élvezet', ami minden tevékenységet benne feldob.

- Csillagjegye a skorpió, ami a legyőzhetetlenség mellé önvédelemmel is felruházza, ha szükséges - mert ez egy békés skorpió :-) 

A többi eredmény, elnevezés és matematikai egyenlet sehol sem nyilvános, így én sem teszem azzá. Ráutalnék arra viszont, hogy ennél jóval mélyebben belemegy a minőségekbe, illetve minősítésekbe, ahol a gazdagság egy sokkal mélyebb értelmet kap, mint az, hogy mennyi a bevétel, és a kiadás. Ebben az egyik egyenletben az 'Akasha' jött ki azzal, hogy 'jóság' és 'haszon', ami egy jó karmát eredményez jóléttel együtt. A bevétel 4 és kiadás 3 elég ahhoz, hogy ne lefelé, hanem felfelé haladjunk anyagilag. Nekünk nem kellett több, viszont az a másik 'Akasha' eredmény annál inkább. Lehetett volna 'tűzbaleset', vagy halálfélelem, vagy akár 'halál' az eredmény.

Ezt a matematikai képletet csak nagyon kevesen ismerik és annál kevesebben is értik, illetve használják, viszont a Templom építészete terén elvileg kötelező és szinte minden védikus templom figyelembe vette építése során. Még sok ilyen egyenlet létezik, melyeknek ez a kis ház mindnek megfelel. A tisztaság mellé csupa éltető és kedvező rezgések összegzése, mely így 'programozva' 207 évig tud rezegni. Utána a pusztulás része következik az időnek és az ő ideje lejár, meghal. Egy teljes körű renoválással bármikor újrakezdődhet a 207 év. 

Struktúrájára való tekintettel a belső térhez igazodik minden (ez a legerősebb variáció ellenben a külső, vagy falközéppel), vagyis a ház csúcsáig és a kis kerítésig minden ahhoz alkalmazkodik 3 dimenzióban. Ennek alapjának aránya 2 a 3-hoz, ami a pontosság  érdekében majdnem 5 millió részre lett osztva a 3, vagy 9, illetve 81 rész helyett, amit használnak általában. A tető és a terasz bővítménynek számít. A rezgés főleg a kis kerítésig érvényes, addig milliméter pontosan kellett kialakítani mindeni, ami azon belül van. A kis kerítésen belül például nem jár a vakond, míg kívül pusztítani szokott.. 

A házikóba belépve az E4-es Padán haladunk át, ami a Keletet és a hírnevet jelöli. Mivel kicsi egy Pada, ezért az E3 és az E5 is a bejárati ajtó nyílása, amik győzedelem és nyilvánosság. Előttünk egy folyosó végig a házikón. Balra a konyha délkeleten, ami kb. 1 négyzetméter nagy és mindenre képes, amire egy nagy konyha is. Munkalap 120cm széles. Beépített hűtő, sütő, amik nem foglalnak helyet a konyhától. Kis gáztűzhely, fűszerek, olajok,... Egy fiók 6 pár cipőnek is helyet kapott a bejáratnál a konyha oldalán. Délen egy tároló lett kialakítva, ahol gépek, lábosok, tányérok, nehéz tárgyak vannak. A zene is itt - a Gandharva Padánál - található, illetve itt kezdődik a nappali, ami dél-délnyugat-nyugat részre került és 160cm x 160cm puha ülőhelyet biztosít. Délnyugati rész nappalinak, nem ajánlott, de dolgozónak és regenerációnak igen, ezért ide került és tökéletes a pihenéshez és a gondolatok higgadt kezeléséhez, a test feltöltődéséhez. Ezért is van az ágy is délnyugaton, csak felette.  Nyugaton egy nyitható ablak. Az egyetlen mozgatható tárgy, az asztal, ami ugyanúgy méretei által a házhoz való, itt található. Északnyugat nyugati oldalán a spájz bujkál, míg az északi falán egy 32" monitor lóg. Mellette lett a legmegfelelőbb helye a lépcsőknek felfelé, figyelembe véve a lépcsők sajátos és szigorú szabályait. Északon a tusoló és északkeleten a mosdó található Ganéshával a sarokban és a szentéllyel alatta. 

Nem bíztuk a véletlenre és nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit csinál, hogyan befolyásolja a történéseket.
Beköltözés után viszont már mindent a véletlenre bíztunk és csak hagytuk magunkat sodorni az élettel és csak figyeltük a történéseket, rábíztuk magunkat arra a kifejezésre, hogy "A Templom Isten megtestesülése". 

Nem tudunk egy szót sem letagadni abból, amit a Nagy Könyvben leírtak. 

Még a tengerparton is sokszor vágytam ebbe a kis házikóba, mert sehol sem olyan nyugodt és békés és kényelmes, mint benne. Ami főleg 3 éve lenyűgöz, az az alvás minősége és eredménye. Egyszerűen felkelek és maradok még ott és nem hiszem el, hogy milyen kellemes tud lenni. 
egyetlen hátulütője van ennek a kellemes létnek: a külvilág.

Akkora lett a kontraszt, amit addig bár éreztünk, hogy létezik, hogy az ijesztő. Hangos, rohanós, bizalmatlan, természetellenes, teli félelemmel, beteg... 
Ha nem lenne ilyen pici, ki sem jönnék belőle amúgy.. Anikónak ez az épület 'jó barát', nekem pedig 'legjobb barát', ami teljesen érezhető. Általában a házra bízunk minden döntést és akkor valami történik, tudatja, hogy merre menjünk, mit csináljunk és eddig csak az elvártaknál jobb eredmények születtek. 

NAGYON SZERETJÜK! 
:-) 
 

Mini-Mennyország
Mini-Mennyország

Mini-Mennyország

a kapu előtt állva még nem tudtuk, hogy
a kapu előtt állva még nem tudtuk, hogy

kész
kész

Mini-Mennyország
Mini-Mennyország

Mini-Mennyország

1/203

 

 

 

Kemény munka és tanulás volt, bevalljuk, viszont egyben egy Isteni áldás és móka is, amiben részt vehettünk és amiben azóta is lubickolunk. 

Köszönjük szépen! :-) 

akashalogo
 

A holdnak a legkedvezőbb fázisaiból jött létre Ganesha / Ganapati lénye.

Illetve az eredeti - pre vedic - AUM / OM jele így néz ki. 

A pre-Ashokan periódusból 64 Kalas/betű alakult ki a Devanagiri Akshakara nyelvben - régi Indiai -, melyek az ábécét képezik, ugyanannyi, mint egy Vastu Purusha Mandalában (8*8).

Mindegyik betű a Hold külön fázisaiból ered és rakódik össze - még formailag is mind gömbölyű szerkezetű. 

Ennek a 64 betűnek mindnek sajátos hangja van, ami a Holdtól ered, ami által Ganesha az "ábécé Istensége" lett. 

A Hold annyira tökéletesen képviseli az univerzum törvényeit, hogy szinte elég az ő tanulmányozása és követése, hogy megérthessük a Föld és az Univerzum kapcsolatát, működését. 

Vallásos, illetve ikonográfiai szempontból többek közt ezért is Ganesha a gyermeke Shivának. 

  

© Copyright