top of page

Aatmaalaya Meditáció


A legegyszerűbb út a saját boldogságod kulcsához.
 

Üdvözöllek a védikus tudományon alapuló egyik legősibb és legtermészetesebb meditációnál, amely különösen könnyen gyakorolható, ellenben rendkívül hatékony és mely teljesen Rád van szabva.

Tudod, milyem érzés az, amikor teljesen a saját utadon haladsz? 

A mai rohanó világban sokan úgy gondolják, hogy nekik is rohanniuk kell, hogy valahova eljussanak és elfelejtik a pihenésnek a fontosságát, illetve a kulcsát a valódi sikerhez. 

Pedig végig tudják, hogy milyen jó néha megállni, leülni és csak bambulni, mert a környezet éppen elámító és csodálatos.
Ilyen különösen kellemes helyeket viszont nem mindig lehet rendszeresen meglátogatni és kikapcsolni bennük.
A meditáció azt tanítja, hogy az ilyen csodásan pihentető helyek bennünk vannak és bármikor elérhetőek.

Ha az ember folyamatosan eszméket és dogmákat kerget, nem fogja a lehetőségeket észrevenni, amik esetleg sokkal értékesebbek lehetnének számára, mint ami kerget. 
Az Aatmaalaya meditáció segít megállni, pihenni és elengedni azokat a felesleges berögződéseket, amik az egyént a saját útján valójában gátolnak és fékeznek. 
Olyan, mintha szorosan fognának a kezükben egy kis követ és képtelenek lennének a lehetőséget észlelni, hogy az a kő lecserélhető egy gyémántra. 
Ahhoz, hogy a követ gyémántra cseréljék, előbb el kell engedni a követ és csak utána lehet azt kicserélni egy gyémántra. 
Ez a meditáció az elengedést tanítja és a megítélést, hogy mikor kell elengedni, vagyis a természetre és a saját lelkére bízza, vagy mondhatni a legbelső intelligenciájára. 
Elfelejteni és elengedni valamit sokkal nehezebb, mint megtanulni, vagy megszerezni valamit, amiért ehhez a művészethez a meditáció elengedhetetlen kulcsnak számít.
 


AATMA = lélek, ALAYA = otthon, templom. Egyben az AATMAALAYA szó a 'lélek táncát' is jelenti.
 

 

Maga a meditációs technika egy Avatar által lett továbbadva, akit Guru Deva-nak neveztek és amihez nem volt mantra, ami miatt átlagembereknek nehéz lehetett használni, így azt főleg maguk a mesterek alkalmazták. 


Ehhez a technikához a Pranava Veda-ra, Rig Veda-ra és a Vastu Shastra-ra támaszkodva, valamint a Mesterek támogatásával és MAHASIAH áldásával, újraélesztettem néhány éve egy hang-rendszert, amivel mindenkinek saját, személyes mantrája lehet, így ezt alkalmazva a meditáció pozitív hatása garantált és az elmélyülés sokkal egyszerűbb.

 

Maga a mantra az Univerzum és az egyén rezgéseiből matematikailag kiszámolt hangok összessége, ami csupán egy rövid szó, jelentés nélkül.

Az első hang a mantrában mindig az egyén saját lelkének a hangja, míg a további hangok egyediségének erősségeit támogatják.

A mantra olyan, mint egy jármű, mely beviszi az embert a gondolatok mögé.

MAN = elme, TRA = jármű, szállítás.

Úgy kell kezelni, mint egy magot, amit magával a technikával elültetünk és egyszerűen a rendszeres meditációval gondoskodunk róla.

Ez a mag olyan, mint egy napraforgó magja, ami miközben napraforgóvá növekszik, a nem kívánatos gazt maga körül megszűnteti.

 

Az Aatmaalaya meditáció tehát mindenki számára egyénileg testre van szabva és így, akinek saját hang-, illetve fényminőségű mantrája van, neki megvan a tökéletes belső rezonanciája ahhoz, hogy egészséges, kiegyensúlyozott, sikeres és boldog legyen.

A meditáció 2 féle módon kezeli a stresszt: vagy megszünteti, vagy ártatlanná transzformálja.
Számtalan tudományosan alátámasztott jótékony hatása van az emberi fiziológiára, a lélekre és még a szellemre is, vagyis minden szintjén a létnek pozitívan hat és semmilyen negatív mellékhatása nincsen senkire.

A meditáció időtartama: napi 2x23 perc.

Az oktatása magyar, német, angol és görög (tolmáccsal) nyelven érhető el és mindössze 3 napra van szükség (napi 1-3 óra) az elsajátításához:

1. nap ismertetés (független az oktatás idejétől, bárhol és bármilyen módon megtörténhet, illetve teljesen díjmentes),

2. nap oktatás (személyesen, helyszíntől függetlenül),

3. nap ellenőrzés (az oktatás napját követő napon, ami megtörténhet telefonon, vagy online is). 

Az oktatás díja 250,- Euro.
(Családi) kedvezményért keress bizalommal személyesen.

A meditációt légzési technika (pranayama - 5 perc) és jóga gyakorlatok (13 legfontosabb ászana - kb. 20 perc) egészíthetik ki, aminek elsajátítása a tanítványoknak díjmentes.

 

Az oktatás személyesen történik, nem az interneten, valamint időtlen időkig a személyes támogatásomat élvezi.

 

Miért ezt a meditációt javaslom?

2016 óta oktatom az Aatmaalaya meditációt és lassan 30 éve foglalkozom meditációkkal, ami idő alatt annyit megtanultam a tapasztalatok során, hogyha valakinek nem jó a technikája és/vagy a mantrája, vagyis nem neki való, akkor ő nem pozitív irányba indul el a fejlődésével, hanem negatív irányba, vagy akár az is lehet, hogy nem történik semmilyen fejlődés és csak pang. A pangás nem csak a víznek tesz rosszat, hanem nekünk embereknek is nagyon ártalmas tud lenni, figyelembe véve azt, hogy testünk nagy része vízből áll és az érzelmek is a víz eleméhez kapcsolódnak.

Ebben a 3 évtizedben számtalan technikát kipróbáltam és gyakoroltam is, ami arra a következtetésre juttatott, hogy egy meditáció nem lehet erőltetett, ami végül egy olyan természetes és egyszerű technikához vezetett, mint az Aatmaalaya meditációé.


Kortól, nemtől és vallástól függetlenül mindenkinél működik, mert annyira természetes, mint az evés és az ivás, ráadásul sokkal hatékonyabb, mint az alvás (egyetlen meditáció több pihenést tud nyújtani, mint 3-4 óra mély alvás).

Az Aatmaalaya meditációnak rendszeres használatával kikerülhet az ember a stressz körforgásából, megtalálhatja a saját útját, kibontakoztathatja a saját potenciálját, hatékonyabb, kreatívabb és életvidámabb lehet, ami által a sejtjei megfiatalodhatnak, illetve sokkal ellenállóbbá válhat számtalan negatív hatással szemben. 


A stresszmentesség nagyon sok előnyös hatással lehet az ember életének bármelyik szempontjából.
Mellékhatásai ennek a meditációnak tényleg nincsenek - kivéve a nyugalom, egészség és a boldogság. :-)

 

 

A testünk a lelkünk temploma.

Egy igazi meditáció elvekben és a gyakorlatban is a következő jótékony hatásokat kell, hogy produkálja, illetve kell, hogy támogassa:

 

- Öngyógyító képességünket beindítja - aktiválja az őssejteket, harmonizálja a DNS-t, erősíti az immunrendszert, fiatalítja a sejteket, rugalmassá teszi az ereket, oxigénnel dúsítja a vért és az agyat, kiegyensúlyozza a szív működését, ellenállóbbá teszi a bőrt, lassítja az öregedést, sőt fiatalít - mind a három (vata, pita, kapha) dósát kiegyensúlyozza.

- Növeli a telomeráz enzim aktivitását, ami fontos a test egészségének szempontjából és nagyon pozitívan befolyásolja a várható élettartamot és életminőséget. 

- Megerősíti a motoros és érző ideget, a bolygóideget - paraszimpatikus idegrendszer, nervus vagus, 10. agyideg -, amely a rendszerünk megnyugtatásáért felelős, ami energiát és nyugalmat ad. 

- Nem ritka eset, hogy meditáló nőknél a menopauza, illetve a változókor után a menstruáció visszatér, mert a hormonok újra termelődni képesek.

- Szabályozza a  gyulladásért felelős géneket. 

- Pánikbetegség ellen nagyon hatékony.

- Csökkenti a vérnyomást. 

- Segíti az önvaló kibontakozását. 

- Segít a radikális elfogadás gyakorlásában és a megoldásorientált gondolkodásban. 

- Megnyugtatja és felfrissíti az elmét. 

- Oldja a stresszeket lelki és testi szintről, anélkül, hogy az egyén túlterhelődne. 

- Erősíti az intuíciót és a (rejtett) képességeket. 

- Egyensúlyt és békét teremt a meditálóban, ezáltal környezetében is. 

- Tanítja az elengedést, a megbocsájtást, a jelen megtapasztalását. 

- Megszünteti a mentális gátakat, szabadabbá teszi az elmét. 

- Megváltoztatja az ingerek feldolgozását az idegrendszerben. 

- Nem reagál az ember azonnal stresszes helyzetre, vagy negatív érzelmekre pl. meneküléssel, vagy figyelemeltereléssel, vagy blokkolással, vagy agresszióval, netán félelemmel. 

- A félelmet átalakítja ősi bizalommá. 

- Javitja az alvás minőségét. 

- Javítja a teljesítőképességet fizikailag és mentálisan. 

- Elsősegélynyújtás lehet mérgezés vagy sokk esetén.

- Derűlátóbbá tesz. 

- Javítja az intelligenciát, a koncentrációt, az éberséget és a toleranciát. 

- Pozitív hatása van mentális betegségekre is, mint a depresszióra, skizofréniára, vagy a borderline szindrómára is. 

- Csökkenti a veszteségeket minden terén az életnek. 

- Csökkenti, vagy akár meg is szünteti a naprendszer bolygóinak az egyénre gyakorolt negatív hatásait, illetve ellenállóbbá tesz az űrbéli sugárzások ellen. 

- Tisztítja a karmát és ügyel arra, hogy ne kerüljünk ördögi körökbe. 

- Enyhíti a fájdalmakat akár lelki, akár testi szinten. 

- Javítja a szociális kapcsolatokat. 

- Oldja a blokádokat. 

- Magas, vagy teljes védelmet tud nyújtani elementálok és átkok ellen. 

- Összeköt mélyen a természettel, ami által a vágyak hamarabb és egyszerűbben beteljesülnek.

 

Van nálunk egy olyan mondás: "A hal a fejénél bűzlik."   :-)

A felsoroltakat főképp az emberi agy irányítja, valamint befolyásolja, ami impulzusokat küld a gerincen keresztül az egész testbe, mely impulzusokra a szervezet minden része reagál. 
A pihenésnek és a kikapcsolódásnak több fokozata létezik.

Az emberi agy éberlétnél 21Hz körül működik, illetve rezeg. 

Amikor lemegy valaki alfába, az agy 14Hz körül működik.

Az alvás már lejjebb viszi az agy hullámait 10Hz-re.

Az álmok 7Hz-től lefelé jönnek létre.
5Hz-nél kialakul a félelemmentesség és aktiválódik, illetve kezd pulzálni a hipotalamusz, az agyalapi mirigy, ami a hormonokat irányítja. Ebben a frekvencia tartományban képes megújítani a testet, ami frissé teszi az ember teljes fiziológiáját, illetve a fiatalodásért is felelős.  

A meditatív állapot és az erőteljes önregeneráció a delta hullámoknál, illetve 3Hz-től lefelé, egészen 0,5Hz-ig történnek, ahol a test és az elme eléri a legpihentetőbb állapotot.

0,5Hz alatt érhető el jóga szutrák és speciális technika segítségével egy olyan tudatállapot, ami a legfelső meditatív állapotnak számít és ahol a test hihetetlen mértékben képes regenerálódni, illetve hihetetlen működésre képes lesz.
Ez a jógik meditációja. 
Ebben a tudatállapotban az ember ráadásul teljesen éber tud maradni, ami azért is történik meg, mert az agyban akkor teljes koherencia (rendezettség) jön létre. Mondhatni úgy is, hogy az agy eljut egy szintre, ahol 100%-os kapacitást képes produkálni.

Az agy folyamatosan működik.

Éber tudatállapotban a jobb agyfélteke, míg alvás közben a bal agyfélteke dolgozik, ami azt eredményezi, hogy az ember agya idővel elfárad és a testével együtt öregszik. 

Ahhoz hasonlítható, mint amikor egy computert folyamatosan csak alvóállapotba teszünk, amitől az idővel lelassul, akadozik, vagy akár le is fagy. 
Ha a computert viszont leállítjuk és újraindítjuk, ismét frissen és gyorsan tud dolgozni. 
Az emberi agy is ilyen módon reagál a "kikapcsolásra", amit a meditációval tud csak elérni, hogy sokkal aktívabb, frissebb és hosszabb élettartama legyen. 

Vehetjük úgy is, mintha az ember folyamatosan futna, néha a jobb lábán ugrálva, néha a bal lábán, csak azért, hogy sietve eljusson valahova, de sosem áll meg. Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán el fog-e jutni oda, ahová szeretne, vagy még előtte kifullad, netán tönkremennek a lábai. 
Ha nem szeretne messze jutni, lehet sikerül neki. Viszont ha távolabb szeretne eljutni, néha meg kell állnia, hogy pihenhessen.

Pihenés nélkül nincs valós előrehaladás. 

Az Aatmaalaya meditáció segít mindkét agyféltekét szinkronban, nagyon mélyen pihentetni, ami meditáció nélkül valójában sosem történik meg.

Amikor ezt a  meditációt használjuk, megtanuljuk vele átadni a testünk intelligenciájának a feladatot, hogy mikor, hogyan és milyen mértékben kapcsoljon ki.

Az emberi test sokkal intelligensebb, mint amilyen okos az ember lenni tud. Ezt a szívdobogásnál és a lélegzetvételnél lehet a legjobban felismerni, amit a testünk intelligenciája irányít, nem pedig a gondolat. Ha az ember intellektus szinten, vagyis gondolatokkal megpróbálja a szívét, vagy a légzését irányítani, biztos lehet benne, hogy elég hamar komoly fizikai problémákkal fog szembesülni, amik akár végzetesek is lehetnek. 
A meditáció és a kiegészítő légző gyakorlat teljesen természetes folyamat, amit csupán meg kell tanulni helyesen alkalmazni. 

Semmilyen emberi tevékenység nem ilyen természetes és könnyű. 


A haladó technikák még tovább emelik a lelki és a tudati szintet. 

Megismertetik azt a képességét az embernek, hogy a tudatállapotokat egyben is megtapasztalhassák. 

Valójában az emberi elme ezeket a tudatállapotokat külön kezeli, vagyis nem emlékszik például az álmaira éber állapotban, vagy nincs tudatában álmában annak, hogy ő valaha ébren volt, mert ezeket különböző tudatállapotoknak könyveli el. 
Ez amúgy egyáltalán nem természetes, hanem inkább a sötétkornak köszönhető hatása az emberi korlátozottságnak. 
Mondhatni úgy is, hogy ez olyan, mintha a karunk nem tudna a lábunkról, vagyis nem tudnánk koordináltan járni és fogni valamit egyszerre. 
Ha az ember egy autó lenne, a haladó szintek olyanok neki, mint amikor egy autót elkezdünk szakszerűen tuningolni, hogy gyorsabban, kényelmesebben és egyszerűbben tudjon útján haladni. 
Ezeket a technikákat csak bizonyos idő után lehet elsajátítani, amikor már az alap meditációval elég tapasztalat alakult ki, illetve ha az egyén úgy érzi, hogy szüksége van rá. 

Egyáltalán nem kötelező, de nagy mértékben emeli a tudatot magasabb szintre, vagyis

egy természetes lehetőséget nyújt a megvilágosodás felé. 

megvilágosodottság


Hadd adjak egy kis magyarázatot a megvilágosodottsághoz, mert a legtöbb embernek idegennek, vagy érthetetlennek tűnhet.

Röviden mondva ez az az állapot, ahová minden lélek útja tart és ez az az állapot, ahová minden lélek előbb-utóbb eljut.
Ahogy a Teremtő útjai kifürkészhetetlenek, így a lélek útjai is azok.

Nem igazán lehet megjósolni, hogy ki mikor és hogyan fog megvilágosodni.


Ez egy cél, ahová minden és mindenki más-más úton jut el.


Nem a vége a lélek útjának, hanem olyan, mint amikor a báb pillangóvá alakul, vagyis a valódi élete igazából ilyenkor kezdődik és amíg ez a fejlődési változás nem történik meg, addig hernyóként sajnos nem valószínű, hogy el tudja képzelni, milyen is lehet szabadon repülni.
A pontos összehasonlítás érdekében: a pete olyan, mint az emberi gyerek 21 éves koráig, a hernyó olyan, mint az emberi felnőtt 49 éves koráig és a pillangó a megvilágosodott ember végül, élete végéig.
Ez lenne a normális lezajlása a fejlődésnek.
A megvilágosodásnak viszont van egy nehéz és áttörendő fázisa, ami a bebábozódás.

Ez az állapot egy visszavonuláshoz hasonlítható, vagyis egy teljes transzformáció szükséges hozzá.

A megvilágosodott állapotban jut el idővel egy ember ahhoz a felismeréshez, mint a Jógik, vagy Mayasura is, amikor azt állította magáról, hogy ő Vishwakarma, vagyis ő is egyenlő a Teremtővel és a mindenséggel.
Minden és mindenki egyenlő mindennel és mindenkivel, csupán ezt nem tudja fejletlen állapotában.

Ez az állapot nem csak az ősi Mayáknál, de szerte az egész világon akkoriban jelen volt, hisz ők akkor aranykorban éltek, ahol a megvilágosodás és a megvilágosodottság az embereknek egy természetes és könnyű folyamatnak, illetve állapotnak számított.

 

Tekintettel a mai vaskorból kilábaló Földünkre a megvilágosodás nehéz és sokszor lehetetlennek tűnő kihívás.

A legtöbb helyen nincsen meg bolygónkon a bebábozódást támogató légkör, vagy a szükséges idő, amíg ez a folyamat biztonságosan le tudna zajlani.
A megvilágosodottság nem azt jelenti, hogy az ember olyankor egyből mindent tud, viszont, ahogy a pillangó a hernyóhoz képest, rövidebb időn belül és viszonylag biztonságosabban sokkal-sokkal többet tud tapasztalni és képes a dolgokat egy új, tág szempontból látni, vizsgálni és megérteni.
Egy hernyó mondjuk 5 perc alatt 20-30 centimétert tud haladni és azalatt az idő alatt nem sok újat tud látni és tapasztalni, míg egy pillangó ugyancsak 5 perc lezajlásával akár kilométereket is megtehet, miközben rengeteget lát, illetve tapasztal.
Egy megvilágosodott ember annyit tud tehát tapasztalni egyetlen földi élete alatt, mint az átlag ember 20-30, vagy még több élet alatt.


Magyarázatnak ehhez: a kineziológiával lehet mérni az emberi tudatot egy nullától ezres skálán, ahol kimutatták, hogy egy átlag ember körülbelül 5-öt fejlődik az életében, míg a megvilágosodott több, mint 100-at képes fejlődni egy élet alatt.
Amikor valaki megvilágosodik, még nem lép ki az élet-halál körforgásából, de 1-2 leszületés után már megteheti azt, mivel megértett és tapasztalt annyit, hogy készen álljon egyesülni a mindenséggel, illetve a Mindenhatóval. 

Ezt a természetes törvényt a Buddhizmusban lehet legjobban megérteni és ez az a végső és örök állapot, amit Nirvana-nak vagy Moksha-nak neveznek.
Néhány megvilágosodott és tapasztalt lélek viszont dönthet úgy, hogy itt marad a Földön, vagy visszajön ide és segíti az emberiséget, mert tisztában van azzal, hogy a sötétkorban nem csak az emberiség, de maga a bolygó is nagy veszélyeknek vagy talán a pusztulásnak is ki van téve.

Ezek a megvilágosodott mesteri, gyógyító és tanító lelkek már tudják leszületésük előtt, hogy itt milyen kellemetlen és akadályokkal teli világ vár rájuk, de előbb-utóbb életük során ezekkel megbirkózva eljutnak oda, hogy másokon és a bolygón  is segíteni tudjanak. 

Fiatal korukban még maguk sem feltétlenül tudják, hogy mi a dolguk, miért másak, mint az átlag, vagy hogy merre tartanak és valószínűleg nem is tetszik nekik ez a világ, de a korral az a bölcsesség, ami a lelkükben mélyen szunnyad feléled és rálépnek az igazi útjukra.

Azonban nem minden megvilágosodott lélek tér segítő vagy gyógyító útra, vannak sajnos olyan lelkek, akik ebben a tudatállapotban inkább a hatalmat érzik és azzal uralkodni igyekeznek mások, vagy akár bolygó felett.
Van köztük molylepke és van pillangó is - nem mindegy.

Van olyan, aki a megvilágosodás felismerése után egy köpenybe burkolva, elvonulva a társadalomtól szerényen leéli az életet, míg mások ilyen köpenyben osztják az igét és eltartattják magukat alamizsnákból és vannak, akik beleszületnek a tömegbe és keményen meg kell dolgozniuk, hogy élni tudjanak és harcolni tudjanak másokért. 

Így kerültem én is ide... :-) 

Néhány meditáló tapasztalata:
 

"ΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑVΙΚΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΑΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ Η ΕΜΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΒΙΩΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΣ  ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!!!" - Kiki

"Αυτήν την γνώση του αρχαίου διαλογισμού που διδάσκει ο Riki και η καθημερινή εφαρμογή μπορεί να σου ανοίξει την συνηδηση να καταλάβεις πολλά πράγματα για τον εαυτό σου και να σε πάει σε πολύ υψηλό επίπεδο συνηδητοτητας αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος και να πειραματιστεί μαζί του και θα δει τις διάφορες 

Όπως λένε το να δοκιμάζεις και να εξάσκηςε καθημερινά είναι πιο πάνω από το να σπουδάζεις διαβάζοντας μόνο βιβλία δεν θα σε πάνε παρακάτω θέλει εξάσκηση και σου τα εξηγεί τόσο κατανοητά που ακομι και ένα μικρό παιδί μπορεί να τον καταλάβει ευχαριστώ  από καρδιάς για την γνώση που έλαβα και έχει ακομι πιο πολλά να δώσει από αυτά τα λίγα που γνωρίζω από τον ίδιο αξίζει τον κόπο να πειραματιστείς αν θέλεις να πας παρακάτω με τον εαυτό σου ευχαριστώ" - Ekaterina

"Saját, egyénre szabott mantrával meditálni jó, azaz jobb! :)

Nehéz megfogalmazni miért, de amit írhatok: sajátos módon képes (jóval előbb) eljuttatni a transzcendens állapotába, szó szerint elringatva addig. Ez az elringató érzés (de nevezhetném lágy pulzálásnak, dallamnak) a legtisztább mélyben is előfordulhat, amit azelőtt nem tapasztaltam. Nem zavaróan, sőt... ott is van meg nincs is... csak érzem (a mantrám) rezgését, már nem hallom és nem is gondolom... 

Kellemes ebben az állapotban úszni, lebegni, sosem szeretnék ezekből a percekből visszatérni, de hát... :D

...és ha már Aatmaalaya meditáció, akkor egy szót Ricsi Ji-ről. A legjobb Tanár. 

Köszönöm! :)" - Mira.

"Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak. Immáron valóban megéri leülni és rászánni az időt a meditációra, valóban jelentősen oldja a stresszt, mélyre visz és takarít. Mélyen. Lent. Belül. Ott, ahol kell. 

Hogy miért éri meg ezt a meditációt gyakorolni? Mert jó. Mert elsősorban önmagadnak teszel vele jót. Aztán igazából, mivel ez a jó kisugárzik belőled, így a körülötted lévők is részesülnek a jóból, az áldásból." - Thomas.

Keress kérlek bizalommal az alábbi elérhetőségek egyikén. 

bottom of page