Aatmaalaya Meditáció

Tér az Időnek a csendben

Üdvözletem a tudomány meditációs lapján, kedves kereső!

 

 

Írni a meditációról nem is annyira egyszerű. Olyan, mintha a biciklizésről, vagy az úszásról kellene írni olyannak, aki nem biciklizett, vagy úszott még soha. Egyiket sem lehet a három közül megtanulni, átélni és megérteni könyvekből, személyes felügyelet és tapasztalat nélkül. 

A Tér a meditáció tekintetében az emberi test, mely az Idő - a lelke és a szíve - által rezeg, él. A forrása a Térnek és az Időnek a Csend. A csend a tökéletes egyensúly, melyből a teremtés kiindul. A teremtés terméke saját egyensúllyal rendelkezik és valójában a 'tökéletes egyensúly szennyeződésére' is utal, melynek köszönhetően létre tud jönni - egyáltalán megtörténhet.

Egy ősi elem, ami minden teremtésért felelős: a Tűz.

A Tűz kizökkenti a Létet és a Lét teremteni kezd. Amit teremt, az saját egyensúllyal rendelkezik, ami a Tűz által ismét megbomolhat és a teremtett is teremteni kezd. Ez így megy tovább, míg az egész Univerzum és ami benne létezik létrejön. Kialakul az Idővel kéz-a-kézben egy univerzális egyensúly, amiben az ember is létezik, ugyancsak saját egyensúllyal. 

A teremtés és a nem-teremtés is egyaránt energiába kerül, mely energiát elsőként a Tűz képvisel és ami miatt minden meditáció elsődleges feladatává válik annak csillapítása. A Tűz okozza a sok gondolatot, melyek nem mindig valósak. Álmodó tudatállapotban ez a fenomén könnyen felismerhető. Nem nyugszik csak úgy...

Az Aatmaalaya Meditáció ennek a tudománynak köszönhetően a legkedvezőbb, egyénileg kiszámolt rezgésekkel - mantrával - juttatja el az embert kellemesen a tökéletes egyensúlyba, a csendbe, amihez egy ősi és természetes - bevált - technikát alkalmaz. Az emberi test és egy templom is ritmikusan és rezgésekből épül fel, melyeket az Idő ural.

"A test a lélek temploma."

A mantra és a technika is teljes mértékben tudományos alapokra épül, ami vallásoktól mentesíti. Ennek köszönhetően és egyszerűsége miatt bárki gyakorolhatja, nemtől, kortól és hittől függetlenül. Hogy ki áll készen egy igazi meditációra, az más kérdés... :-) 

Nehéz mindenkinek a saját démonjai ellen, ezért a sikerhez diszciplín, kitartás, elszántság és megértés szükséges. Diszciplín a szabályok betartása iránt. Kitartás a nehézségek mellett is. Elszántság a hatás és az eredmény érdekében. Megértés, hogy a felsoroltak egyszerűbbek legyenek és a meditáció azt adja, amiért létrejött - javítsa minden szempontját az életnek!

Az elme megszelídítése fontos, mivel a megszelídített elme boldogságot eredményez. Ezt a szeszélyes és instabil elmét, amelyet nehéz fékezni, megvédeni, megszelídíteni, bölcsen egyenesbe kell hozni, mint egy íjász a nyílvesszőt. 

A koncentrációban képzetlen elme szétszórtan mozog, amelyet Buddha a vízből kivett és partra dobott hal remegéséhez hasonlít. Nem maradhat egy helyben, ötletről ötletre, gondolatról gondolatra ugrik, belső tudatosság nélkül. Az ilyen zavaró elme illúziókat is rejt magában, aggodalmakkal elárasztva csupán a véletlenszerű gondolatok ingadozásai alapján töredezett és torzított dolgokat észlel. 

Ellentétben ezzel a képzett és megszelídített elme figyelemelterelés nélkül az objektumára összpontosíthat. Azáltal, hogy az elmét egy kiválasztott objektumra összpontosítjuk, megszűnik minden mentális figyelemelterelés. A mentális akadályok elnyomódnak, az elme eléri a zavartalanságot és teljes mértékben felszívódik tárgyában.

A figyelemelterelés mentessége még több békét, örömet és boldogságot vált ki, amelyek az elmét a bölcsességbe és a felszabadulásba való hatékony elmélyülés eszközévé teszik. 

A Bölcsek szerint 5 fő akadállyal áll a megvilágosodás útján járó szemben:

Érzékszervi vágyak, düh, letargia és álmosság, nyugtalanság és megbánás, kétség.

Ezeket legyőzve cserébe 5 jutalom is jár a fáradozásokért:

Rugalmas gondolkodás, stabil gondolatok, összpontosítás és egység, öröm, boldogság, 

Az ókori Látóknak nem volt módjuk az űrbe utazni és felfedezni a titkait. Úgy vélték azonban, hogy az élőlény teste és tudata az univerzum testét és tudatát, egy miniatűr belső működéssel képviseli, ami által felfedezhették az univerzumot és a világot, amelyben éltek. Ma a Tudomány elfogadja azt, hogy a test ugyanazt tartalmazza a világegyetem többi részeként, illetve ugyanazon természeti törvényeik tanulmányozásával és megértésével működik. 

Testünk a lelkünk temploma és a tiszta - isteni - tudat a lelkünk otthona. 

Az Aatmaalaya meditáció a Sthapatya Veda ősi tudomány és az emberi fiziológia természetes működésének ötvözése;
Ugyanúgy jövünk létre és ugyanabból vagyunk mind. A finom lelkünk ölt testet, ahogy a Vastu Vaastuvá alakul. A finom energia, ami a lelkünk, besűrüsödik és egy testet ölt, ahogy a finom energia is alkotja a templomot. Testünk és a templom is finom rezgések hatalma által épül fel.

Ahhoz, hogy egy templom - vagy épület - egy adott testtel harmóniában rezegjen, ahhoz a létező legfinomabb energiákat kell összehangolni, amihez a lélek, a szellem, a test és az univerzum törvényeinek ismeretére van szükség.

A Sthapatya Véda ehhez a megértéshez nem elemzi ezeket a finom energiákat emberi szokásokkal, hanem tiszta matematikát használ a teremtés kezdetétől kiindulva.

Ezért is nem asztrológia, hanem asztronómia. 
Minden kölcsönhatásban és ritmusban van mindennel, aminek matematikailag a legtévedhetetlenebb a megértése. Minden és mindenki fényből és hangból áll - rezeg -, csupán az érzékelés különbözhet.

Az Aatmaalaya meditáció tekintetében testünk a zene, a lelkünk a hang. A hang a technológia és technika (tantra) által lesz zene. 

 
Aatmaalaya jelentése: 'a lélek otthona', 'a lélek tánca'; aatma = hangenergia, lélek, mely rezeg, táncol. 

  
Mindegy, hogy egy emberi test, egy növény, egy bolygó, egy templom, vagy egy zenei koncert épül fel, a természeti törvény, a tudomány ugyanaz mögötte, ami által az Aatmaalaya meditácó is létre tudott jönni.

Van, aki ezt a meditációt tánc formában is alkalmazza, ami főleg gyerekeknek lehet egyszerűbb. Például játék közben. 
A Sthapatya Véda járműveket is tervez, tehát a mozgás 'tantrájával' abszolút tisztában van. Az emberi testet templommal párosítja, ami mindkettő ismeretét magában hordozza. A fő Véda (Pranava Veda), ill. Védák megtestesülése. Az Ayurveda alapja is a Pranava Veda, mint ahogy a Joitishé is...

Az Aatmaalaya meditáció felébreszti az Önvalót és a szunnyadó Védákat mindenkiben, mert mindenkiben ott vannak és mindenki a Védák összegzése, egyéni megnyilvánulása.

A Véda jelentése: 'tudás'.

Időtlen, örök... 

Miért ezt a meditációt ajánlom?

Mert mindenki számára kivitelezhető, egyszerű, ellenben nagyon hatékony - igazi - meditáció. Azt kérték évtizedek óta, hogy tanítsam, folyton nyaggattak...most tanítom hát. Szeretem csinálni és tanítani is. De csak ezt a meditációt és nem véletlenül. Ezért felelek 1000 évig is, míg másoknál ezt nem vállaltam volna be. :-)

A visszajelzések évek óta mind nagyon-nagyon pozitívak, ami miatt hivatalos lett. Úgy állok személyesen a meditációhoz, mint a biciklizéshez, amihhez ha jól értek, tanítom, mert kötelességemnek érzem.  A meditációhoz - többek közt - a megvilágosodottságom által értek különösen jól. Erről bőven tudok mesélni mint élő bizonyíték, nem csak könyvekből, meg mesékből. :-) 

Jógarepüléssel is foglalkozom - Patanjali's Yoga Sutra -, így ha valaki ott elakadt, szívesen útbaigazítom, illetve az oktatás is tervben van. 

Sok gyógyászatot ismertem meg (Mária Trebennel és édesanyámmal kezdődött minden, aztán klasszikus és hagyományos homeopátia, allopátia, Bach-virág-terápia, fény-terápia, szín-terápia, akupresszúra és akupunktúra, elektro-akupuntúra, családfelállítás Moreno és Hellinger által, idegterápia, különböző kinezológiai eljárások, colon-hidroterápia, anyagcsere-terápia, Gerson-terápia, kínai hagyományos gyógyászat - Feng Shuival is -, drágakő és féldrágakő-terápia, távkezelés, meridián-terápia, szertartásos-terápiák, angyal-terápiák, táltos-gyógyászat, fehér-mágia, számmisztika, rezgés-terápia Nikola Tesla szerint, antrofózófia, spirituális és hagyományos pszichológia, gyermekgyógyászat és Ayurvéda...valamit biztos kihagytam :-) ), de ennél egyszerűbben és természetesebben nem igen lehet meggyógyulni és kibontakozni.

A sok gyógyászat által a szigorú előírásokat betartani, gyógyszereket rendesen bevenni (melyeket meg is kell szerezni), mellékhatásokat elviselni, rohangálni, keresgélni, ismerkedni a gyógymódokkal, kisérletezni és próbálkozni, nem egyszerű és nagyon megnehezítik az életet a betegség mellett.  Szerencse, ha van család....

Akárhogy is, sokkal egyszerűbb leülni és nem a betegség felé sodródni, illetve abból kifelé inkább, szimpla 'semmittevéssel'. Persze az sem mindegy, hogyan, hogy az az ember javára legyen. Őseink ezt tudták és mindenki meditált, akárhol is keresünk a meditációra a világon, mindenhol megtalálható. A meditációban hallgatjuk a természetet és a Teremtőt, míg az imával beszélünk hozzájuk. Nem lehet folyton csak beszélni, meg is kell a választ hallani és érteni. Még jobb, ha csak vagyunk, nem beszélünk, se nem hallgatunk semmit, vagy senkit, mert a boldogság kulcsa és titka ott található. Egyszerűbb egy pofonnál. :-)  

Az építészet tudománya a szakrális hozzáértésének köszönhetően képes meditatív helyiségeket létrehozni, ahol nem feltétlenül kell meditálni extra, mert gyakorlatilag ott minden magától azt a tiszta energiát felveszi, átveszi. Aki ilyen helyen mégis meditál, nagyon gyorsan eléri a meditatív állapotot és minden egyszerűvé, könnyűvé válik. A lényeg az ÁLLAPOT, amit meditáció és/vagy épület révén érünk el. 

A világon akad kb. 8-9 elterjedt meditáció, melyeket szinte mindenki ismer, aki a meditáció témájával foglalkozik. Mozgós, ülős, koncentrálós, koncentráció mentes, stb... Ezeket a meditációkat és még jó pár kevésbé ismertet az elmúlt bő 20 évben megismerhettem, tapasztalhattam, előnyeikkel és hátrányaikkal együtt használhattam.

Volt mozgalom és szekta is köztük, akik a meditációt hirdették, de mivel akkor ezekről a tényekről tudomásom nem volt, csak eveztem együtt egy csónakban a többiekkel, 'meditáltam' és tapasztaltam. A tapasztalatok hegyeken és völgyeken mentek át, olykor nem épp kellemesen. Sokszor nem értettem, miért ilyen nehéz, mindazok ellenére, hogy minden szabályt betartva meditálok és követem a mesterek által megadott instrukciókat, elvárásokat.

Emiatt a folyamatos hiányérzet miatt estem egyik meditációból a másikba, keresve az igazságot az igazságok mögött. Sokan adták ki magukat mestereknek, de nem voltak azok. Más meditálókon is látszott sokszor, hogy a rengeteg meditáció nem feltétlenül segítően hatott rájuk. Voltak, akik betegebbek lettek meditációk által, mint voltak. Az odáig oké, hogy a betegség rosszabodni tud természetéből adódóan, de a legtöbb meditáció az egészségre hivatkozva mégsem ért célba úgy, ahogy az behirdetve lett tőlük. Nehéz megállni, hogy ne kritizáljam néhányukat. :-)

Sokan elvesztek illúziókban és táplálják azokat a mai napig. Sok az üzleti érdekeltség már ebben a spirituális gyógy-ágban is és egyre kevesebb az igazi mester, igazán hozzáértő ember. Ami logikus, hiszen egy anyagi világban nem keresi a helyét egy lelki világban jártas ember, neki nagyon terhelő tud lenni. Az ilyen emberek tehát inkább visszahúzódva élnek, távolabb a tumultustól és az elektroszmogtól. Ezt a lépést már én is megtettem. :-) 

Hosszú keresés után találtam mestert és mestereket - itt-ott a világon -, akik segítettek összerakni a képet és segítettek feléleszteni az Aatmaalaya meditációt, ami érintetlen, univerzális, ősi és ezáltal nagyon hatékony.

Egy természetes meditáció, ami az ember és a természet adottságaira támaszkodik finom és durva szinten egyaránt. Egyrészt olyan tudással a háttérben, mely a mantrát képezi, mint finomszintű, rezgő segédeszközt és gyógyeszközt, tökéletesen az egyénre szabva, másrészt mely a testi technikát, mint durva szintű természetes testfunkciót alkalmazza a mantra használatához, a meditáció megfelelő működéséhez. 

Amikor meditálunk, az elménk és figyelmünk egyre finomabb szintekre érkezik, ahol a gondolkodás már nem igazán működik és inkább a beavatkozásmentes megfigyelés szintje van, ami olyan, mintha a fának a magjának a szintjére kerülnénk, ahol a rezgéseket, a dns-t észleljük, nem a fának a durva részeivel foglalkozunk. Ezen a szinten, ha nem tudjuk, mit kell csinálni és mit nem szabad csinálni, akkor ezen a szinten könnyen meg lehet rekedni, el lehet tévedni és nem működik a meditáció, vagy még rosszabb: betegszünk...

Egy másik fontos tény, ami itt a magban ráadásul mély problémákat tud okozni, az a mantra, vagy egy szöveg, hangok, amiket ide a meditáló 'levisz' magával. Abban az esetben, ha ezek a hangok olyan rezgéseket okoznak a meditálóban, melyek neki nem előnyösek, könnyen testi és lelki diszfunkciót okozhatnak, amik az élet minden terére kihathatnak. Ezért is egyenesen veszélyes hosszútávon vallási meditációkat olyan embereknek követni, akiknek nincsen mély kötődésük és közük az adott valláshoz és mantráihoz.

A nyelvezet teljesen mindegy, milyen ősi és, hogy mindenkiben ott lakozik, a hangoknak van szerepük a meditáció útján, nem a szavaknak. A szavak már hangok eredményei és az értelem után kezdtek létezni, ami arra utal, hogy a hang rezgései a mérvadóak. Pontosan ezt kibontani és megmagyarázni csak személyesen lehetséges...

Három tudatállapota létezik az energiának, amire az Univerzum és mi is épülünk:

SATTVA - mozdulatlan állapot

RAJASA - mozduló állapot 

TAMASA - gyorsan mozgó, forgó állapot. 

Amikor ébren vagyunk, a tamasa állapotban vagyunk. Minden atom a mozgása által egész lényünket mozgásra készteti, ami kihat a gondolatainkra és anyagcserénkre is és elfáradunk, pihennünk kell. 

Amikor alszunk, a tamasa és rajasa állapotok közt ingadozunk, attól függ, melyik tudatállapotban vagyunk, álmodó, vagy mélyalvó. A mélyalvó már nem tamasa állapot, de nem is satva, hanem a rajasa lassú állapota. Még a kóma sem satva, hanem rajasa állapot. 

Amikor sikeresen meditálunk, akkor vagyunk sattva állapotban.

A emberi test eredetileg rajasa, ami hozzáfér a tamasa és a sattva állapotokhoz egyaránt, tehát tud pörögni és mozdulatlan is lenni. Rohanó világunk viszont erősen a tamasa minőséget reprezentálja, ami ehhez a minőséghez kényszeríti az embereket is és sokszor túlpörgést okoz, ami betegségekhez és problémákhoz vezet. Egy sejt, mely túlpörög, alakul daganattá, ezt már tudja szinte mindenki. Az oka a szóban rejlik: forgás - túlpörgés - tamasa minőség. 

A stressz egyenlő a tamasa állapot túlpörgési hajlamával. Nem kell, hogy legyen, de mégis lesz, mert alap természete, hogy pörögjön. A lehetősége a kibontakozásának adott a Földünk tamasa minőségből való távozásánál a rajasa minőségbe. Még él a tamasa állapot erősen és támogatja a hasonló állapotokat, azaz a stresszt, konfliktusokat, problémákat és a betegségeket, stb...

Az ember viszont természetéből adódóan hozzáfér a satva álló állapotához is, amit ilyenkor érdemes is elővennie, hogy a túlpörgést ellensúlyozza, vagy meggátolja.

A mozdulatlan satva állapotban lehet a végtelen energiával, ami az Univerzumot és az a mögöttit képviseli, kapcsolódni, eggyé válni. Olyan egy helyes meditáció, mint egy gyorstöltő és gyorstisztító. Sokkal hatékonyabb, mint a mélyalvás. Az agy mélyalvásnál még sok működést mutat fel, míg egy meditáció alatt rendezettség és pihenés mutatható ki az agyban. Ilyenkor tudnak csak olyan mély berögződések oldódni, amik amúgy az aktivitás miatt gyakorlatilag soha nem tudnának. Az ember agya, ha ébren van, ha alszik, élete végéig, míg bele nem fárad, pörög. A meditáció az egyetlen lehetőség, hogy lepihentesse, regenerálhassa. Az agy ráadásul folyton programokat ír, amiket alig töröl, viszont működtet, ami túl sok lehet neki idővel és lelassul, öregszik, belefárad... 

A megfelelő instrukciók és a megfelelő eszköz, ami minden eddigi Aatmaalaya meditáló legjobb barátja lett, a mantra, elvezet mindenkit a saját magjába és azontúl a lét magjába is. Egy saját mantrával teljesen más, öröm meditálni és egy idő után nem az lesz a baj, hogy napi kétszer teljes 23 percet elvesz az életből, hanem az, hogy "lehetne többet meditálni?".

Lehet alkudozni a napi kétszeri 23 percből, de csak limitáltan. :) Kezdőként 18 perc a minimum és mivel a vérkeringéshez is köze van, kevesebb nem lehet. 

Vannak, akik napi egyszer kezdtek el meditálni, mert nekik ennyire futotta idővel, de a legtöbben ma már kétszer meditálnak és tudják a különbséget, ami által ki is tartanak a kettő meditáció mellett.

Amikor egy ember megszületik, kilép a védőburokból, átlép a kapun, fények és zajok fogadják, míg ő maga is felsír és kinyitja a szemét. A fény és a hang ősi erők, amiket ösztönösen minden teremtmény használ és érzékel születése pillanatától. 

A születés pillanatában jelen vannak előnyös és nem annyira előnyös hangok és fények, melyek ismeretével az Aatmalaaya meditáció az egyén mantrát összeállítja. Ehhez matematikai és asztronómiai képleteket kell követni, hogy a születés pillanatában uralkodó támogató hangokat és fényeket ki lehessen számolni és alakítani egy mantra formájába. Jelentésük emiatt a mantráknak nincsenek, csupán egy olyan ősi hang a meditáló számára, ami bizalmas, teljesen saját és éltető. Ennek a szónak a meditáló az értelme, a jelentése. 

A születés pillanatában a dns is mérvadóan reagál ezekre a fényekre és hangokra - rezgésekre -, ami abban a rövid, közvetlen születés utáni időben erősebben alakul, mint amit az öröklődési genetika lenyomatban hordoz. Az a pillanat nagyon sok mindent felülír az addigi géntartományban, ami az anyaméhben alakult. 

Az emberi test intelligenciájának köszönhetően az újszülött test ezeket a pozitív rezgéseket és információkat az őssejtben tárolja, ami védelmet keresve a gerincvelőben találta helyét. Magától nem is jön ki, még ha szépen kérik sem könnyen. 

Viszont, ha azokkal a rezgésekkel stimulálják ezeket a sejteket, amikből és amik által összeálltak, akkor azok aktiválódnak és szerelni, gyógyítani kezdenek. Azon az információs szinten létrejön a kommunikáció és a kapcsolat a sejtek és a rezgések közt, ami egészséges működésre készteti a sejteket az egész szervezetben. 

Hát nem csodálatos? :) 

 

Be kell vallanom - jelenlegi állást nézve -, a legtöbb tanítvány Görögországban lett eddig, ahol még szó sincsen a meditációra, viszont nagyon hisznek Istenben és az emberben, a természetben, ami által érdeklődnek, meditálnak és valóban nagy örömüket lelik benne. Ők Isteni védelemnek nevezik ezt a meditációt, ami valójában igaz is. Amerikában is vannak már meditálók, akik a bizonyíték arra, hogy önállóan boldogulnak és köszönik, nagyon jól vannak.

5 éve terjesztem az Aatmaalaya meditációt 100% pozitív visszajelzésekkel. Eleinte nem volt neve, csupán "Őshang-meditáció"-nak neveztem el. Aztán a Mesterek összetették a nevét, felismervén az egész technikai és energetikai működését és forrását, ami nem más, mint a Pranava Véda, a legidősebb és egyetlen Véda. Az a Véda, ami Atlantisz népének a tudása volt, melyet aztán egy 50.000 versből álló írás örökített meg a jövőnek. Ennek az 50.000 versnek egy forrása volt: az "OM". Az OM-nak 108 további hangja képződik, mely 108 hangnak a variációját az ötödiken véve végül megkapjuk a meditáló mantráját. Ezért is szinte lehetetlen, hogy két embernek azonos mantrája legyen, mint ahogy eléggé lehetetlen, hogy két ember egyforma legyen. 

A legbelső tudat (a lélek=mi magunk) a stressz nélkül bele tud végre szólni a durvább szintek történéseibe, a sors javul, ami által a hibák kevesebbek lesznek és főleg nem ismétlődnek.

Revolúció helyett evolúció lesz az eredmény, míg a gyógyulás természetessé és automatikussá válik. 

Ahogy a meditáció révén a meditáló belemerül a mozdulatlan sattva (tiszta, álló) állapotba, átveszi magát az állapotot, illetve annak minőségét és átmosódik. Mint amikor valaki vízbe merül és utána vizes marad, a sattva állapot hatása is marad. A következő meditációval megint átitatódik a meditáló, amit a rendszeres ismétléssel minden meditációval erősít és egyre jobban megtartja az egyensúly minőséget az éber életében is, amivel a túlpörgést automatikusan megszünteti és elkerüli. Lényege a napi kétszeres meditációnak valójában az, hogy ne száradjunk ki. :-) A száraz ág törik, míg a friss hajlik. Sokban hasonlítunk a fákra és bár nem azok vagyunk, mégis vannak gyökereink, ágaink, gyümölcseink és magvaink is.

Az Aatmaalaya meditáció a lelket (is) öntözi és táplálja.

Mindegyik mantrának csak egyetlen jelentése és értelme van: Maga a meditáló.

Ezért ajánlom ezt a meditációt - tiszta szívből.  <3 

 

A meditáció elsajátítása:

Első alkalommal egy (vagy akár több) bemutató előadásra és interjúra kerül sor, ami a résztvevő(k)től függ, hogy meddig tart, de általában 2-3 óra alatt mindenki mindent tud róla, amit tudnia kell, hogy tisztában legyen ennek a meditációnak a forrásaival és értelmével. Ezen az előadáson bemutkozunk, bemutatom a meditációt és a tudományát és minden felmerülő kérdésre válaszolok - amíg azok nem az oktatás részleteibe mennek. Ilyen bemutató előadások lehetnek több is, nem csak egy. Illetve lehet az előadás egyéni, vagy csoportos is és független a helytől. Van, aki belevág egyből és van, aki még alszik rá párat és új kérdésekkel barátkozik, egyén válassza. :-) 

További alkalommal, illetve találkozóval már csak egy személy, a tanítvány van jelen és személyesen avatom be. Vele mélyebben, részletesen ismertetem a meditáció folyamatát és használatát. Ez már az a nap, ahol tanul és alkalmaz. Azaz ezen a napon megkapja a saját hang-fény minőségű mantráját és ki is próbálja egy meditációs kisérlettel. Természetesen ez a meditáció mindig sikeres és onnantól a tanítvány bárhol elvégezheti a meditációját. Elvileg és gyakorlatilag is. A 'hibák', amiket akkor elkövet, természetesek, nem véletlenek és oktató jellegűek.  :-) 

A sikert a harmadik alkalommal le is ellenőrzöm. Ha esetleg valami nem tiszta a tanítvány számára, akkor azt korrigáljuk és a felmerült kérdésekre válaszokat adok - mert azok ilyenkor bőven vannak. :-) 

Elméletileg itt vége is az oktatásnak, a tanítvány önnállóan képes mediálni. Oklevelet kap és sok-sok áldást. :-) 

A gyakorlatban van, aki még szükségesnek tartja az oktatás utáni kapcsolatot és az útmutatást, amit akár intenzíven is szívesen vállalok korlátlan ideig. Bár ez ritkábbik eset, mivel ez a meditáció az önvalót bontakoztatja ki, ami bőven leköti a meditáló figyelmét a jövőjében - megismeri önmagát és gyógyulni kezd.

Ellenőrzésre bárki bármikor szeretettel látott - akár évtizedek után is. Közös meditációt ajánlok továbbá is és igyekszem a lehetőséget hozzá megadni. 

Ezután az alap meditáció után van lehetősége a meditálónak a mantráját bővíteni, illetve haladó technikákat felvenni ezzel a meditációval, ha úgy érzi.

Azok számára, akik csoportosan szeretnének meditálni, adott egy helyiség - Akasha - Budaörsön, hogy ezt megtehessék. Ebben a helyiségben a szakrális építészet által készítettem egy magas rezgésnek megfelelő korrekciót, jók a helyiség alapadottságai is, ami a meditációt zavartalanabbá teszi. Az oktatások is főleg itt zajlanak. Házhoz is mehetek, ha oktatni kell.

Aki szeretné, a meditáció mellé még szívesen átadhatok neki egy természetes pránayáma gyakorlatot és egy speciális ászana sorozatot, amiket ugyancsak önállóan a meditációi előtt alkalmazhat, erősítve és könnyítve a meditáció folyamatát és hatékonyságát. A pránayáma 5 percet, míg a jóga-ászanák 20-30 percet vesznek igénybe és tökéletesen illeszkednek a meditáció használatához. Ezeket az oktatás után adom át, mint kiegészítő gyakorlatokat a meditációhoz. Ajánlott a kényelmes öltözet, ha ki szeretné valaki próbálni. Közös meditációkba általában beépítjük, de nem muszáj résztvenni.

Megvilágosodott lélekként (ez nem vicc :-) ), jógi beavatásokkal, sok természetgyógyászathoz szenvedélyből értve, mint a spirituális pszichológiához is, biztosíthatom azt, hogy semelyik tanítványom nem marad olyan kérdésekkel, amik az életében bizonytalanná tehetnék útjukon. 100%-os támogatást adhatok mint mester, nem csak mint tanár annak, aki szeretné. Szívből, lélekből és tapasztalatból tudok jól biciklizni. :-) 

Pozitívum, hogy minden Aatmaalaya meditáló önálló, ami által nem kötődik hozzám, vagy dogmákhoz. Egyszeűen szabad, önmaga. 

Az előadás, mely egyénileg, vagy csoportosan történik, teljesen díjmentes, mint ahogy a pránayáma és a jóga ászanák is, illetve a támogatás és a közös meditációk is korlátlan ideig.

1000 szó nem mond sajnos annyit, mint a tekintet, vagy egy gesztus egy pillanat alatt. Egy weboldalon meditációt megítélni, megismerni, vagy akár elsajátítani képtelenség. Telefonon már könnyebb ismerkedni, de ha unatkozol, gyere el egy beszélgetésre, sok ritka dokumentumba is belátást kaphatsz a meditáció - és még sok más - megértéséhez. 

:-) 

 

 

Jelentkezz a lenti elérhetőségek egyikén egy beszélgetésre, hogy minél előbb élvezhesd ezeket a pozitív hatásokat önmagadban, hogy jó EGÉSZséget, sikert és jólétet tapasztalj. 

© Copyright