top of page
Javítsunk a világon...

 

Tervezési és korrekciós tanácsadás, oktatás védikus építészeti szempontból. Referenciák. 

A STHAPATYA VEDA KÖZPONTI TÉMÁJA:

 

A házak vagy a templomi épületek megtestesített energiák. A zárt Tér élő szervezet. A Tér nyolc elemi erővel van feltöltve, amelyek kvinteszenciája

VASTU, ill. VAASTU, ha anyagi formát ölt.

temple as human body

Tervezés és korrekció

Tervezés és korrekció
temple complex brihadeeswarar

Örömmel és készséggel szolgálok az épületek/építmények/tárgyak tervezési, illetve korrekciós javaslataival.

Ehhez a teret, az időt és az ezekből adódó méreteket, illetve struktúrákat és elrendezéseket használom új project és korrekció esetében is.

Egy meglévő épület esetében a régi teret korrigálom egy új térrel. Ez nem igényel komoly beavatkozást, bontást az esetek több, mint 90%-ánál. 

A régi tér méretei és dimenziói alakulnak újjá, azaz 4 új sarok által alakul ki az új tér. 

Ezeknek a sarkoknak a pontos méretei és dimenziói által adódik egy új légkör, ami kedvezőbb rezgést teremt. 

A lehetőségek sajnos korlátozottak, nem mindenhol lehet így korrigálni. 

A jelenlegi tér adottságait mélyen és körültekintően meg kell vizsgálni, hogyan, illetve egyáltalán lehet-e javítani rajta ezzel az ősi módszerrel, de a legfontosabb szempont az objektum elfordulása a fő égtájakhoz képest.

Ha a fordulás AGNI-PRACHEE (előnytelen), akkor nem ajánlott ez a fajta korrekció.

Van, hogy kérték így is, de a hatása így gyengébb. 

Ebben az esetben más lehetőségek vannak, mint egy (vagy több) Lingam, totem, szobor, új bútor elhelyezése, vagy ékszerek módosítása,... 

Ha viszont szerencsés a szituáció és SUDDHA PRACHEE (párhuzamos a fő égtájakkal), vagy ESA PRACHEE (előnyös fordulás) az objektum állapota, akkor ez a korrekció egy nagyon hatásos megoldás.

 

További kritériumok nincsenek, illetve másodlagosak (mint lejtés, például). 

Az ilyen 4-sarok-korrekció révén az objektum és az azzal kapcsolódó személyek legkésőbb 2 hónap után drasztikus pozitív változásból profitálnak. Az új kedvező rezgés viszont azonnal elkezd dolgozni és az addigi körülmények kényelmetlenségek nélkül változásnak indulnak. 

Ezt a korrekciót világszerte alkalmazzák és 100%-os a siker mindenhol. 

Ezt Magyarországon is teljes mértékben alá tudom támasztani. 

Ez a fajta korrekció képes vízereket, földalatti mágneses hálókat rendezni, illetve kitaszítani is, amellett, hogy az élet összes szempontjának a minőségét javítja. 

Gyógyulás és stresszmentesítés az elsődleges hatása. 

Üzletek indulnak be ismét, mégha a csőd szélén is álltak addig. 

Kapcsolatok bennünk és körülöttünk javulnak, magasabb minőségi szintre emelkednek. 

A hatás a megrendelőtől függ, hogy mit szeretne. Ennek kitalálása érdekében személyesen és teljeskörűen segítek, mindenki megcélozhatja azt, ami neki a legfontosabb, legkedvezőbb. Mindig a lehető maximumra törekszem, amit a klienssel egyeztetek, azaz az ő igényeihez alkalmazkodom - legyen az bármi. 


Egy új projektnél a tervezési javaslat természetesen 3 dimenzióban is lehetséges, illetve nagyon részletgazdagon is, akár gépesítéssel, vagy csatornázással, stb. 

Teljeskörű felmérések és elemzések alapszolgáltatás, hogy a végeredmény a maximum legyen. 
Szertartások, felavatások, muhurta számolás (legkedvezőbb időpontok) is bevonhatóak és ajánlottak is a siker érdekében. 

Akár új, akár méglévő objektumról van szó, nem kötődik vallási szempontokhoz, ami általl világszerte működik. 

Matematikára és természeti törvényekre alapszik, illetve épül. 

 

Lingam

Az Idő oszlopa

Lingam
szentély.jpg

 

Ezelőtt, hol olykor félve álltam én,

Sikoltozva ősi harcok vad peremén,

Hordtam a sok súlyt vállamon,

Cipeltem magammal gyönge lábamon.

 

Mint egy jól megpakolt harci szekér,

A gondjaim alatt roskadoztam én...

S a szamár, mi azt húzta keservesen,

Az is én voltam, én személyesen.

 

De ma már miattad itt a remény,

S világom felett megcsillant a fény,

A természet, mit általad adott,

Elhozta közelebb a fénylő Napot!

 

Terheim hullanak hát alattam a földre,

Testem, lelkem szabadul, talán mindörökre,

Könnyedén mozgok már, s repülök a széllel,

Gyenge elmém megtelik az Isteni fénnyel.

 

Te védesz engem, mint anya a fiát,

Már nem hat rám a megbolydult világ,

Most már átlátok a sötét tükrökön,

És nem háborgok a gyarló trükkökön.

 

Te óvsz engem, mint szél elől a lángot,

Már nem tévesztenek meg a hazug álmok,

Tisztul a kép s miattad újból virulok,

Mert általad, Lingam, én is tisztulok!

 

✨TRIXIE✨

Kókusz Lingam

 

 

A Lingam (nem csak) a védikus szent geometria legősibb, leggyógyítóbb és legnagyobb hatalommal bíró eszköze. Templomban a helye főleg, de van 'hordozható' változata és a természetben is előfordul. 

SAKALAM, NISHKALA és SAKALANISHKALA. 

Achala Lingam, Chala Lingam, Chalachal Lingam, Kshanik Lingam, Apakva Lingam, Pakva Lingam, Lohaj Lingam, Ratnaj Lingam, Daruj Lingam - Divya vagy Swyambhu Lingam, Deivata Lingam, Ganapa Lingam, Bana Lingam és Manushya Lingam (Samakand Lingam, Vardhaman Lingam, Saivadika Lingam, Swastika Lingam, Sarvatobhadra Lingam, Sarvadeshika Lingam, Trairasika Lingam és Dara Lingam). 

MUKHALINGAM. 

A kókuszdió is egy Lingam, mely a teremtés 3 minőségét képviseli: A kemény héja a Tamasa (kör), a húsa a Rajasa (nyolcszög), míg a leve a Satva (négyzet). A gránátalma, a fehér tök és az uborka is Lingamok... 

Egy speciálisan készített Lingam védelmez, bőséget teremt, ha a matematikája (méretei és arányai) pontosan ki vannak számolva és az anyaga megfelel. Támogat minden szinten a legmélyebbről: lelki, szellemi, anyagi, pénzügyi, siker, karrier, egészség, hírnév, védelem, kapcsolatok, harmónia. 

Bárhol helyezik el egy térben, azt javítja, erősíti, élteti és legfőképpen védi.

Északon elhelyezve növeli a pénzügyi áramlást és a jó szerencsét, kiegyensúlyozza a bezárt északot - női energiát -, illetve a hibás déli égtájat is.

Keleten javítja a keleti és nyugati defekteket, segíti az előrehaladást az életben, míg Északkeleten javítja a Délnyugatot is és az élet minden területét, megteremti a harmóniát a jövőre keintve.

Északnyugaton lehet még jó helye.

Teljesen elemében a tér közepén van, ahol szinte csodákra képes és az egész teret és minden irányt korrigál, vagy épp támogat. 

Elhelyezése minden esetben a lehető legpontosabbnak kell lennie. 

A Lingam egy sugárzó, energikus áldás, egy fénycsóva, amely növeli az egészség és jólét áramlását az Univerzum erejével. Energiát ad és kiegyensúlyozza a test legbelsőjét - a lelket -, ami által a testre is kiválóan harmonizálóan hat. 

Egy Lingam nagyon precíz odafigyeléssel és természetesen kézzel készül, kifejezetten és szigorúan az idővel ritmusban. Az anyag kiválasztása és megdolgozása szigorú és pontos. 

Egy darabból áll, monolit.

Teljesen személyre szabottan készül, akár egyénnek, akár több személynek, vagy üzletnek, vagy épp templomnak. Sok fajtája létezik, melyek különbözően hatnak és különböző bánásmódot igényelnek. A Sri Yantra és minden Yantra a lingamból ered, mintahogy minden szakrális geometria forrása. Az univerzum főtusza, amiből minden létrejött. Ha ennek az univerzum magjának kedvező a mérete és a struktúrája - a programja -, akkor azt a speciális energiát adja le a környezetének - akár 1000+ évig is. A világon szerte a leglehetetlenebb helyeken bukkannak Lingamokra, némelyik több, mint 8000 éves. A legfelső tisztelettel bír nagyon sok ősi nemzetnél. "A legkisebb erőfeszítéssel a legnagyobb hatás".

A teremtés mechanikájának - AKASHA - megtestesülése.

atrv.jpg
IMG_20200326_023755.jpg

Lehetnék Pinokkió is, de nem az leszek... 

Lingam vagyok, szia! 

Fából készülök 4 kéz által gondosan és szeretettel, az idő ritmusában. Egy kedves fenyőfából alakulok azzá, aki minden nap szívesen elveszi a negatív energiát és alakítja át pozitívvá, nem csupán egyetlen karácsony alkalmával. Akár 300 karácsonyt is képes vagyok ünnepelni, illetve akár 300 évig minden nap karácsonyi energiát teremteni. Kő testvéreim akár 1000 évig is képesek erre.
Mindenféle kívánságot teljesítek, ha azok nem gonoszak. Segítek tisztán látni, azaz az intuíciót támogatom. Kifejezetten jó velem meditálni. Törődök az egészséggel és az egyensúllyal. Segítek a gazdim, vagy gazdáim útján, hogy biztonságosan eljussanak oda, ahová tartanak életükben (vagy csak a bolt felé) - fogom a kezüket. Védem a szerencsét és elhárítom a pechet.
Van kedvenc napom, azon kifejezetten elememben vagyok. Aznap csak szépen kérni kell tőlem és szemtelenül teljesítem...
Szeretem a virágokat, az illatokat és egy kis teret magam körül, hogyha sehol nem ég egy gyertya, akkor is tudjak fényt adni.

Chala Lingam létemre el lehet engem vinni ide-oda, akár nyaralni is szívesen megyek, vagy munkába... Nekem szinte mindegy, hol vagyok, ha nem ázok az esőben, vagy süttetem magam egész nap és nem piszkos, szagos helyen vagyok, templom sem kell, elvagyok bárhol.
Gyakorlatilag mindenkivel jól elvagyok, de vannak, akiknek kifejezetten, személyesen szerencsét hozok.
A formám, a méreteim és az arányaim a természetből adódnak és nagyon széles spektrumban gondoskodnak a védelemről, ami az élet minden terén hat.
Mivel egy tűzcsóvát testesítek meg - ami a matematika (ayaadi, kishku hasta) által érvényesül bennem -, ezért fényt vetítek magam köré, illetve építem be a körülöttem lévőkbe, de legfőképp abba a személy(ek)be, aki(k)nek készültem.
Finoman, de hatékonyan mosom át a történéseket fénnyel, oldom a stresszt az életből úgy, hogy a múlt ne legyen annyira mérvadóan hatással továbbá a jövőre. Gyógyulás az eredménye.

EGÉSZ-ség, JELEN.

Egyedi vagyok, mégis az egységet képviselem.
Ezért vagyok teremtve. 

Munkák

 

Saját kézzel készített 'élő organizmusok':

íróasztal ayadi személyre szabott

Egy ayadi számítással személyre szabott íróasztal viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető. Hatása sorsváltóan pozitív és nagyon effektív. 

 

Templomkomplexum

- szoborral és minden hozzátartozóval

Templom
sthapatya veda nataraja
shikhara
fagyott rezgés
pixels

 

 

A makrokoszmosz és a mikrokoszmos ugyanaz, egyik a másiknak a másolata. A fának magja lesz, a tyúknak tojása. Benne van a magban a fa és a tojásban a tyúk. Ami finom szinten létezik, az anyagi szinten is megjelenik. Ami a Teremtőnek nevezhető, az a megnyilvánulásában is létezik. Azaz a Teremtő az, amit megteremtett, Ön-mag(j)a. 

Az ősrobbanás egy teremtés. Ez a teremtés ugyanaz, mint a teremtő. Mi más lenne? 

A Tér létrejött és terjed az Idővel. A tűz robbanás, fényt és hangot produkál. A többi elemet - Levegő, Víz és Föld - magában hordozza a jelenség, ami arra mutat, hogy a Teremtőnek is ezekből az elemekből kell lennie. A védikus tudomány szerint a Teremtő ezeknek az elemeknek egységes állapota, ahol nincsen történés, csak állapot. A történések az ilyen teremtéseknél alakulnak ki és vannak jelen. Mint egy szénsavas víz, ahol buborékok keletkeznek csak úgy maguktól a mozdulatlan vízben. Ezekből a buborékokból lesz a mi Univerzumunk. Tágul a nagy 'vízben', ahol minden alapanyag a vízben található. Mint ahogy a teremtés alapanyaga a Teremtőben található. A nagy Tudat létrehozott egy parányi másolatot Önmagáról - hologrammot - egy kis tudatban, hogy az kibontakozhasson és tapasztalhasson.

Az első állapota a teremtésnek a 'satva', ami 'tiszta' és álló, úgymond 'Isteni'. A belső tűznek - az Időnek - köszönhetően mozdul, mely dinamika a köztes állapotot 'rajasa' eredményezi. Fékezhetetlensége által forog, sugárzik és terjed, ami a 'taamasa' állapotot jelzi. Nincs több állapot. Áll, megmozdul és mozog. Miután elérte az evolúció csúcsát, visszafordul, lelassul, megáll. Így pulzál, mint ahogy a szívünk ver, vagy ahogy lélegzünk. Ezért is működik a szív és a légzés magától, ősösztönösen és ezért is viselkedik a Tér így. 

Testünk egésze térből áll, azaz 100%. Ennek a sok Tér-részecskének együttesen rengeteg megnyilvánulása lehetséges, ami az emberi testet ilyen intelligensen működtetni tudja. Ez az intelligencia jellemző ugyanúgy minden tárgyra, vagy élőlényre, hisz ők is ugyanabból alakultak azzá, amik épp, amiből az ember is. Ami megkülönbözteti, az a TUDAT. A tudat tapasztalattal változik. Mint ahogy a Vastu a tapasztalat révén alakul Vaastuvá, úgy alakul a megnyilvánulás azzá, ami tovább tapasztalni és haladni tud az evolúcióján. Ilyenkor mondják azt, hogy fejlődik valami, vagy valaki, ami valójában nem helyes állítás, tekintettel arra, hogy minden teremtett maga a Teremtő, tehát nyilván nincsen hová fejlődni. Amin halad minden és mindenki, az egy tapasztalati folyamat a végtelen lehetőségek terén. 

Ennek a Térnek középből kiinduló folyamata által adódik egy struktúrája, ami a tökéletes szimmetriát eredményezi. Ez a struktúra az Univerzumunk gerince, váza, amire minden épül, amiből minden létrejön. A mátrix. 

A mátrixnak egyetlen megfelelő összetevője lehet: a négyzet. A négyzet az, ami minden irányba saját magával úgymond bővülni tud, anélkül, hogy rés vagy asszimetria alakulna ki a mártixban, míg önmaga is teljesen szimetrikus, ami által minden irányba  továbbítani tudja a teremtésből fakadó szálakat - szutrákat. 

A Tér ezek a vonalak által bővül és kötődik össze a következő Térrel. Pontosabban ezek a szutrák alakítják ritmusban (swasztika formájában) a következő apró Teret. Mind négyzet alakú és mindegyik egyelőre ugyanaz a tudat, ugyanolyan formában lógnak egymás hegyén-hátán, folyamatos bővülésben Univerzumunkat építve...

Az, hogy egyáltalán legyen teremtés, az egy ötletnek köszönhető, ami minden tettnek a kezdete és valójában egy elemhez köthető: a Tűz. Ha nincs Tűz, nem történik soha semmi és a Teremtő nem teremt. Ezért is ősrobbanás az a pillanat, ami a teremtésnek nevezhető. Támadt egy ötlete. :-) 

A Teremtő meg akarta Önmagát tapasztalni és azóta is tapasztalja, szeszélyesen és végtelenül. 

Nekünk embereknek, illetve a Földi lényeknek nem feltétlenül kell a sokszínű, szeszélyes tapasztalata a természetnek.

És itt jön képbe az épület, illetve egy templom. 

Ősi ösztöne minden élőlénynek, hogy Otthona legyen, ami megvédi őt az elemek szeszélyeitől. 

Egy élőlény, mint az ember, amikor felismeri, hogy ő is a Teremtő, a tudata kitágul és a Mindenséggel egyé válik, tudja, milyen elemek elől kell védekezni és úgy építkezik. 

A Tér ismerete - a többi 7 elemmel együtt - hatalmat ad az embernek, hogy megvédje magát szeszélyeik elől és boldogan élhessen a Földön. 

A teremtés folyamatánál a Levegő után a Tűz jön létre, míg a Földön (bolygónkon) a Levegő után a Víz jön létre, ami mutatja, hogy a rendje sajátos és aminek egyaránt köszönhető az is, hogy emberi lény által lakható. 

A Föld egy Anya az Ember számára. Ad és szeret. 

Egy épített Tér arra jó, hogy amikor szükség van rá, védjen, így ennek a térnek tökéletes másolatának kell lennie az Univerzumnak és a Teremtőnek. Egy templom ugyanaz, mint egy ház - zárt Tér. 

Nem arról van szó, hogy melyik a Vaastu, mert minden ilyen Tér Vaastu, hanem arról, melyik milyen Univerzumot képvisel, milyen tulajdonságokkal és minőségekkel. Az embernek szükségletei vannak ezen a bolygón, amiket meg is kap, ha a Teremtővel, az Univerzummal, a természettel, a Földdel harmóniában van. 

Egy templom üres, míg egy ház nem. A templom a legtisztábban képviseli a teret, egy épület már anyagi szinten teszi ezt. A templom a megnyilvánulatlant testesíti meg, amikor az az energia még 'szűz', azaz a legerősebb a hatása és befolyása minden további megnyilvánulásnak. Ezen a szinten dől el céltudatosan, hogy a magból milyen fa legyen, vagy a tojásból mi bújjon ki. 

A házban a falak és a bútorok és az alvó, főző emberek által a Tér nem olyan erős, de ugyanazokat a tulajdonságokat nyújthatja, mint a templom. Két üres Tér közül az a templom, aminek a matematikája azt eredményezi. A templom-építészetnél az összes matematikai formulának meg kell felelniük, míg egy lakóháznál a legtöbb szempont a véletlenre - a szeszélyekre - van bízva, csak a létfontosságúak kerülnek számításra. A sorsra lesz bízva és az nem téved. 

A templom erős, stabil rezgéseket produkál, mint egy minőségi hangszer. A templomot és a hagnszert is egyaránt hangolni kell ahhoz, hogy a megfelelő zenét produkálja. Közös még a kettőben, hogy inkább az épületen, vagy a hangszeren kívűl igazi a zene. A templom bejárata előtt még erősebb a rezgése, mint benne. Ez minden épületre igaz természetesen. Amilyen zenét - rezgést - kreál egy Tér, olyat ad le a környezetének. Mai napig, ha jó a zenéje a háznak, sokan üldögélnek, vagy tesznek-vesznek a ház előtt. 

A templom előtt ezért is van tér általában. Nyugati világunkban észlelhető templomainknál a déli tájolás. Ez biztos nem véletlen, hisz a Tér belső generált energiája déli irányba távozik a legkönnyebben. Azaz a sok negatív, fájdalmas energia, amit a hívők magukkal visznek a templomba, az délre tud a leggyorsabban távozni és a Tér visszatisztul. A bejárati ajtó egy lakóháznál ezért is szigorúan tilos délen a ház közepén, míg a templomnál ott a helye és ott is szokott lenni. Ezek a törvények bármilyen vallásban megfigyelhetőek a templomok építésénél. 

A templom Isten Otthona - mondjuk mi nyugatiak e modern világban. Valójában Isten megtestesítése. 

Ha Isten eredeti, ősi állapota kellemes, akkor azt az állapotot kell, hogy megtestesítse egy templom, az a feledata. 

A templom tere tehát egy hullámon rezeg a Teremtővel és annak kellemes aspektusaival minden szempontból, ami ezen a Földön mérvadó és hiányolhatatlan a tökéletes boldogsághoz - kétlábúnak és négylábúnak egyaránt. 

A piramisoknak is ugyanez volt a feladatuk: rezgések által harmóniát létrehozni és fenntartani az egész bolygón akár. 

Nagyon sok piramis-templomot megvizsgáltak az egész világon és valamilyen szinten - egymástól való távolságuk dacára is - pontosan egy vonalban lettek építve egymással. Egy hálót lehet sokszor látni a templomok és piramisok elhelyezkedésük által, melyeket úgy is hangoltak, hogy együtt működjenek, tehát nagy területeket védenek. Nagyon hasonló látványossággal, mint egy computer belsejében, ahogy a processorok párhuzamosan vannak kialakítva. A rend a siker atyja.

Meissner-effekt, thermodinamika például sokat elmagyaráz a mai tudománnyal ezek a jelenségek értelméről. 

Egyes védikus templomban - belül - az elemek is máshogy viselkedhetnek, mint egy lakóházban. A Víz például a templomban - Garbagraha - lehet Délnyugaton, sőt a közepén is, mely esetek lakóházban nem ajánlottak - inkább tilosak. 

A templom közepén csak egy tárgy lehet: a Lingam. 

A Lingam a Tér megtestesülését reprezentálja. Formája, anyaga és méretei adják meg, milyen tulajdonságokkal legyen felruházva. A Lingamnak tökéletes egységben kell lenni a templommal, ami annak a rezgésnek, amit a templom képvisel, a magzatát jelképezi és a növekedését támogatja. Minden Tér további Teret szül, teremt. A Lingam miniatűrben, míg a templom nagyban teremti a további teret, vagy mondhatni légkört. Mint a zene, mely a megszólalásával hangformákat teremt, melyek a többi Teret befolyásolják, módosítják, újat teremtenek. 

Istenségeknél ugyanez a pontos eljárás, viszont Ők általában nem a Tér közepébe kerülnek, hanem mögé. Míg egy Lingam a templom saját rezgését támogatja, egy Istenséggel a templom kölcsönösen támogatják egymást, de elsődlegesen a templom támogatja az Istenséget. A Teret ráhangolják a Teremtőre, az Univerzumra, a természetre a Földön és az adott Istenségre. Ilyenkor még arra a személyre, vagy személyekre is hangolják, aki(k)nek köszönhetően egy ilyen templom létre tud jönni. 

Lingamnak és Istenségnek is nagyon pontosnak kell lenniük arányaikban és méreteikben, hogy az adott ritmushoz tökéletesen alkalmazkodhassanak.

A templom matematikailag nem képviseli az érzelmeket, ezért is lehet ott az 'ürességet' megtapasztalni, nem pedig érzelmek által kreált illúziókban elveszni. A meditáció erről szól: a tiszta tudatot megtapasztalni illúziók nélkül.

Egy templom így tekintve megtestesült meditáció. A tudatállapota az és meg is testesült. 

A lakóházban már benne van matematikailag az érz-elem, úgyhogy ott mindenki élheti a saját világát, viszont nem szakad el a valóságtól a Tér által nyújtott védelem miatt. Szóval a lakóház is mindig valahol egy templom is, ami azt eredményezi, hogy a lakóház is Isten megtestesülése, azaz a Teremtőé. 

A templom építésénél nagyon szigorúnak és pontosnak kell lenni, semmi sem lehet véletlen, mindent pontosan meg kell tervezni és a terveket pontosan betartani. Ugyanúgy, mint egy hangszernél. Minden porcikájában tökéletesnek kell lennie, hogy a zenét, amit képvisel, tisztán játszhassa. Ez egy üres doboz szerű Térnél nem olyan nagy kihívás, viszont ha ezt a Teret bővítjük, díszítjük, akkor az már nagyon aprólékos munka. A bővítés és díszítés mindig tisztelettel az alap-Térhez kell, hogy igazodjon, illetve annak tulajdonságait és méreteit kell ritmusban képviselnie. A bővítés és a díszítés az alaprezgésnek a felerősítéséhez jön létre. Egyes templomot nézve, szinte hallani a zenét, amit ábrázol. 

Egy Tér harmonizálhatja a környezetét, vagy elronthatja azt, mindig attól függ, hogyan és milyen erősen rezeg. 

Ennek tudatában jött létre ez a tudomány.

Az eredeti templom egy kocka, ami a fejét jelképezi az Embernek - innen jön az irányítás. További bővülések erre való tekintettel az emberi testnek felelnek meg. Az emberi test egyezik a Vastu és a Vaastu elveivel az arányokat és ritmusokat vizsgálva. 

A díszítések a rezgésekből adódnak, amit a templom produkál, annak hullámait testesítik meg, ugyanúgy, mint az emberhez való frizura, vagy ruha, ami őt jellemzi, kifejezi. 

Ezeket a templom-embereket még körbe építik, mely építmények mind ugyanazt a templomi rezgést kell, hogy képviseljék, hogy a hangszer zenéje, növekedése ellenére, semmiképp ne változzon, vagy legyen hamis. Így alakulnak ki a templom komplexumok, a lényegük pedig végeredményben egy nagy hangszer. 

Az ilyen templomokban és körülöttük nem ismert a betegség, vagy a balszerencse. Általában szakrális helyekre kerülnek és mindenképp szakrálisan vannak építve, ami spontán gyógyulásokat is okoz némelyiknél. Háború nyomai kicsiny mértékben kelentkeztek a legtöbbnél, megvédik magukat és környezetüket is. 

A Tér Isten megtestesülése tehát, mert megvéd és támogat lelki és anyagi szinten egyaránt. Növénynek, embernek és állatnak kedvező és előnyös. 

A templomnak megfelelő tökéletes méretek és ritmusok nagyon ritkák, nehéz véletlenül eltalálni, nem nő minden fán. Egy lakóházban több a lehetőség a szerencsére, hogy az véletlenül jó legyen, de úgy igazán jó ott is nagyon ritka, rengeteg a variáció, ráadásul minden ember más-más rezgéssel rendelkezik. Erre a tudományra támaszkodva autentikus templomoknál az összes negatív aspektusa az életnek kiküszöbölhető. 

Egy templom gyakorlatilag önműködő finom szintű Térterápia magasfokon, mely akár 1000+ évig képes működni. 

building vs human form
a teremtés tojása.jpg
templom emberi megnyilvánulása
Ganapati

 

Oktatás

Oktatás
káosz
rend 3D
tree of life
swastika 3D
rend

Oktatás témája:

DR.V.GANAPATI STHAPATI ÉLETRAJZA; PRANAVA VEDA; VAASTU SHAASTRA; STHAPATYA VEDA, RIG VEDA; VAASTU SHILPA; SZAKRÁLIS GEOMETRIA; SZAKRÁLIS MATEMATIKA; TRADITCIONÁLIS TUDOMÁNY ÉS TECHNOLÓGIA; KETTŐ MINŐSÉGŰ "OM" ÉS ÖT MINŐSÉGŰ VÉDA; IDŐ ÉS TÉR - RITMUS ÉS FORMA; REZGÉS ÉS REZONANCIA; HOGYAN LESZ A VASTUBÓL VAASTU; AZ UNIVERZUM ÉS FÖLDÜNK ÉS NAPRENDSZERÜNK MÉRETBELI TITKAI; BHARATA ÉS A MAYA - ILLETVE A MAYÁK AMERIKÁBAN; IDŐEGYSÉGEK A TÉRBEN; IRÁNYOK ÉS LEJTÉSEK; AYADI SZÁMÍTÁSOK; VAASTU PURUSHA MANDALÁK JELENTŐSÉGE ÉS KÜLÖNBSÉGE; IDŐ ÉS TÉR KONCEPCIÓJA A TÉR TERVEZÉSÉNÉL; LAKÓHÁZAK TERVEZÉSE; ARCHETIPIKUS ÉS ALAPVETŐ MINTÁK ÉPÜLETEKHEZ; VÁROS- ÉS FALUTERVEZÉS; FÁK ÉS NÖVÉNYEK AZ ÉPÜLETEKBEN ÉS AZOK KÖRNYÉKÉN; ABSZOLÚT - TISZTA ÉS KEDVEZŐ KOZMIKUS IDŐSZAKOK A VAASTUBAN; VAASTU PUJA ÉS VAASTU HOMA SZERTARTÁSOK; A VAASTU ALAPELVEIN ALAPULÓ ÉPÍTÉSI TERVEK ISMERTETÉSE; TEMPLOM ÉPÍTÉSZETÉNEK KÖRVONALAI ÉS RÉSZLETEI; AZ ÉPÜLET ÉS AZ EMBERI TEST KAPCSOLATA; SZOBROK ÉS ISTENSÉGEK ISMERETE ÉS TERVEZÉSE; TEMPLOMKOMPLEXUM ÉS EGYÉB KOMPLEXUM TERVEZÉSE; lINGAM TERVEZÉSE ÉS ISMERETE; BRAHMASTAN DEFINICIÓJA...

TOVÁBBÁ EGYSZERŰ ÉS ÉSZSZERŰ ISMERETEK, MINT: HOGYAN KERÜLNEK AZ ELEMEK ODA, AHOL VANNAK ?; MIÉRT ESA- ÉS AGNI-PRACHEE ÉS MIÉRT OLYAN NAGYON FONTOS ?; MIÉRT MÁS A KEDD ÉS A SZOMBAT A TÖBBI NAPHOZ KÉPEST ?; MIÉRT FORGUNK MI EMBEREK EZEN A BOLYGÓN INKÁBB JOBBRA, MINT BALRA ?; MIÉRT EGY UNIVERZÁLIS MÉRET VAN ÉS MIÉRT EZT A LEGELŐNYÖSEBB HASZNÁLNI ?; MIÉRT AKKORÁK A VASTU PURUSHA MANDALÁK, AMEKKORÁK ÉS MI KÖZÜK AZ ATOM FELÉPÜLÉSÉHEZ ?; MIÉRT PIHEN AZ UNIVERZUM 8-SZOR EGY ÉVBEN ÉS MIÉRT EKKOR VAN A VASTU BHUMI PUJA ?; MIÉRT EGYIDŐS AZ EMBERISÉGGEL EZ A TUDOMÁNY ?; MIÉRT NEM ASZTROLÓGIA A VASTU TUDOMÁNYA ?; MILYEN KAPCSOLATA VAN ENNEK A TUDOMÁNYNAK A PIRAMISOKKAL ?; MI A KÜLÖNBSÉG A MATEMATIKAI ELEMZÉSEK KÖZT ?; MIÉRT EGYENLŐ A TEMPLOM ISTENNEL ÉS A HÁZZAL IS ?; MI A MENNY, FÖLD ÉS POKOL DEFINÍCIÓJA TUDOMÁNYOSAN ?; MI A PONTOS KAPCSOLAT AZ EMBER ÉS AZ ÉPÜLET KÖZÖTT ?; ÉS MÉG SOK-SOK MÁS, AMIRE EDDIG VALAHOGY SENKI SEM TUDTA A VÁLASZT... :-) 

A KOMPLETT, RÉSZLETES TUDOMÁNY AUTENTIKUSAN. 

jagdishtemple.jpg
© Copyright
bottom of page