Keresés
  • Sthapatya Veda

Túl sok a divat...

Frissítve: 2020. dec 15.

A divat változik, míg az alapok örök érvényesek. Egy autónak kerekei, egy pulóvernek ujjai, míg egy háznak falai vannak.


Használati tárgyakról van szó, melyek az ember életét megkönnyítik, támogatják.


Maradjunk az eredetinél


Maradjunk az eredetihez hűek, amennyire lehetséges.

Ha divatot keresünk, eltorzulhat az eredeti koncepció és akár pulóvert is hozhatunk létre ablaktörlővel például. Ami természetesen nagyon különös és sokan vevők is lehetnek rá, de értelmesnek nem igazán értelmes. Kényelmetlen, beakad mindenhova és mosni is nehéz...


Kezeljük az autót, a pulóvert, vagy a házat külön


Ha nem keverjük a szezont a fazonnal, koncentrálhatunk arra, amire tényleg szükségünk van. Szezonra, vagy fazonra. Autóra, pulóverre, vagy épületre.

A leegyszerűsítéseknek mindig áruk van, ami hosszútávon jelenik meg.

Egy pulóvernél nem olyan vészes, mert aránylag egyszerű újat beszerezni, míg egy autónál már kényesebb a változtatás, viszont egy épület egy életre, vagy akár generációkra is szólhat, amit nem szívesen cserélgetnek a legtöbben.

Akár az egyik, akár a másik, mind személyünkre szabott.

A kényelem, funkcionalitás és az esztétika fontos, de ha keverjük a dolgokat, az biztos, hogy legalább az egyik rovására kerül - ha nem épp mindegyikére.
Ne keverjünk mindent mindennel


"Legyünk egyediek, de maradjunk eredetiek."

A forma, az anyag, a szín, a konstrukció nagyon fontos összetevők és számtalan variációba használhatóak. Bőven elég.

Ha a pulóvernél, az autónál, vagy a háznál például ezekre külön-külön koncentrálunk, összpontosítunk, és nem hagyjuk a figyelmünket szétszóródni, akkor sokkal használhatóbb végeredményt kapunk - főleg hosszútávra.

Kosárlabdával sem lehet igazán focizni és sóval sem finom a kávé...


Tudás és hozzáértés nélkül kevés a jó tapasztalat


Keressünk inkább szabót, gépjárműtervezőt vagy építésztervezőt, ha nincs meg a kellő tudásunk és inkább ezek után essünk munkának. Főleg akkor, ha a tanulópénz és az idő is fontos tényező számunkra. Ha divatosat szeretnénk, így is meg van az esélyünk és még használható is lesz munkánk eredménye.

96 megtekintés